Oldal kiválasztása

Hamarosan nyit az új óvodánk

Zöld óvoda  decemberi programja

– Az udvaron lehullott falevelek összegereblyézésében a gyermekek tevékenyen részt vesznek havazás esetén segítenek a hólapátolásban.

– Karácsonyi ajándék és adventi koszorú készítéséhez a séták, kirándulások során gyűjtögetett természetes    anyagok (ágak, bogyók, termések, borostyánlevél stb.) felhasználása.

A természet decemberben:

Kopár a kert, kietlen a táj. A fagyos éjszakák után kopog a föld. A zúzmarás fák, bokrok, deres háztetők, a szürke hófelhők adják a tél csendes nyugalmát. A hóesést kitörő örömmel fogadja minden gyerek. A telelő madarak a települések közelébe jönnek, felkeresik a madáretetőket. Télen minden csendes a hegyekben, de az odú mélyén, ahol meg lehet húzódni, meleg van. Fehér hótakaró védi a hidegtől az állatokat és a növényeket.


Bicajjal az oviba!


Kerékpáros nap a lakiteleki szivárvány óvodában

Második alkalommal rendeztük meg az általános iskola által meghirdetett – Iskolazöldítés pályázatban megnyert – Bicajjal az oviba! elnevezésű kerékpáros napot. Ez a program a Zöld óvoda éves programtervében is szerepel és a kerékpáros közlekedés népszerűsítését tűzte ki céljául. Ezen a reggelen, sok kisgyerek, szülő és óvodai dolgozó biciklivel érkezett az óvodába. Délelőtt az új óvodából, három óvó nénivel, – Bohácsné Ágival, Erdősné Bogival és Sütőné Magdikával – nagyon ügyesen bicikliző 13 gyermek, láthatósági mellényben körbetekert a község főutcáján, gyakorolták a forgalomban való közlekedést. A régi óvodából is csatlakozott a csapathoz négy kispajtás. A többi óvodás kerékpárral, pótkerekes biciklivel, triciklivel, vagy éppen gyalog érkezett az iskola udvarára, ahol már várta őket Fiedlerné Gumbér Ágota védőnő, és Szuettáné Bőszén Mária polgárőri minőségben.  A védő néni a kerékpározást, mint egészséges mozgást és környezetvédő hatásáról beszélt, a polgárőr néni pedig a biztonságos biciklizés szabályairól és a kerékpár felszereléséről faggatta a gyerekeknek. Az okos válaszok után következett a sokak által várt akadályverseny, melyet Aszódiné Bea óvónő vezetett. 26 kislány és kisfiú vett részt a versenyen. Az akadálypálya nem volt éppen könnyű, de minden versenyző megoldotta a feladatot. A legjobb időt teljesítők – Babita Zolika, Molitor Gergő, György Kieta Bendeguz, Géró Milán, Szuetta Bíborka, Bódor Bianka és Herczeg Vivien – biciklicsengőt kaptak jutalmul. A programon résztvevő gyermekek pedig örömmel fogyasztották el az ajándékba kapott cerbona szeletet. A gyermekek élményüket rajzban örökítették meg.

Óvodai Hírek - december


Hogyan varázsoljunk villamos energiát | Vankóné Török Katalin munkacsoport tag


Az iskolazöldítés pályázatból építette be a mi Zöld óvodánk saját programjába a villamos energia témanapot, melynek célja az energiatakarékos áramfogyasztás megalapozása volt. Ezért hirdettük Hogyan varázsoljunk villamos energiát? című rajzpályázatot. Sok szép munka érkezett, szám szerint 34 darab az óvoda 7 csoportjából. A kiállítás megnyitójára 2014. november 13-án került sor, mécseseket, kis lámpákat gyújtottunk, így vártuk a művészeket, szülőket. Segítőim a szervezésben Madari Istvánné, Gyuricsánné Pleva Éva, Horváth Istvánné, Bohács Jenőné, Kakóné Gál Andrea, Rácz Zoltán, Bencsik Anita, Szabados Zoltán és Gulyás Géza.

Akik rajzoltak:

  • Katica csoport: Vass Balázs Gergő,  Rácz Maja, Herczeg Vivien, Földvári Korina, Varga Nelli, Kiss Nelli.
  • Napsugár csoport: Henrich Lenke, Boros Botond, S Kovács Zalán
  • Vackor csoport: Kökény Jázmin
  • Bóbita csoport:  Kecskés Regő, Pekár Nikolett, Nagy Norbert
  • Pillangó csoport:  Fekecs Levente, Magyar Mirjam, Lendvai Adél, Géró Milán, Rádi Viktória, Honti Kende Bulcsú, Szuetta Biborka
  • Margaréta csoport: Tóth Dorina, Bódor Bianka, Borbély-Kalócz Tamara, Papp Kálmán, Krizsány Sarolta, Csipai Jázmin
  • Mazsola csoport: Kozma Katalin, Mócza Zsófia, Tóth Bence, György-Kieta Bendegúz, S. Kovács Kolos, S. Kovács Elöd, Budai Benjamin

Óvodai Hírek - december
Óvodai Hírek - december
Óvodai Hírek - december

Óvodai Hírek - december
Óvodai Hírek - december
Óvodai Hírek - december

Óvodai Hírek - december


Véget ért a kupakgyűjtés! | Gyuricsánné Pleva Éva munkacsoport vezető


Kedves Szülők!

A környezetvédelmi törvény  megváltozása miatt sajnos tovább nem gyűjthetjük sem a műanyag hulladékot, sem a kupakokat. November közepén elszállították óvodánkból és a bölcsődéből is az utolsó zsákokat, szerencsére olyan sok lett, hogy alig fért fel a teherautóra. A hulladékokért cserébe DECHATLON utalványokat kaptunk, melyekből a gyermekeknek veszünk sportszereket. Nagyon köszönjük segítségüket, nagyon aktívak voltak!

Megszakítás