Oldal kiválasztása

mezg forum 1

 

mezg forum 2

XIX. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum a Hírös Héten

 

 

A Hírös Hét Fesztivál keretén belül 2018. augusztus 22-én 10:00 órától immáron 19. alkalommal kerül megrendezésre a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum, melyet a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért Felelős Államtitkársága, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezete és az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület közösen szervez.

A szervezők tisztelettel hívnak minden, a mezőgazdaságban és vidékfejlesztésben érdekelt szereplőt a kecskeméti városháza dísztermébe.

Idén is neves előadók kiváló szakmai előadása által nyerhetnek betekintést az érdeklődők a 2014-2020-as Európai Uniós időszak gazdákat érintő kérdéseibe, aktualitásaiba.

Hagyományokhoz híven Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a rendezvény fővédnöke, aki a Vidékfejlesztési Programról ad átfogó tájékoztatást. Varga Péter DJP szakértő a Digitális Agrár Stratégiáról számol be. Szó lesz még a Közös Agrárpolitikáról Papp Gergely NAK szakmai főigazgató-helyettes előadásában, Székely Erikától a NAK vidékfejlesztési és szaktanácsadási igazgatójától pedig a felszín alatti vízkivétel, engedélyezés, kutak legalizálásáról hallhatnak előadást. Ezt követően Hajagos Csaba a MTA BTK kutatója a Termelői piacok fejlődését foglalja össze, Tóth János Tiszakécske város polgármestere pedig Tiszakécske város fejlesztéseit foglalja össze az Európai Unió pályázatainak tükrében. Végül, de nem utolsósorban az Agrár Széchenyi kártya agrárfinanszírozásáról nyújt átfogó ismertetést a MKB Bank Agrárium Főosztály főosztályvezetője Simon Attila.

A svédasztalos ebédet követően a szervezők 14 órától várják a kedves vendégeket a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás megtekintésére a Hírös Forrás Szökőkúthoz.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a meghívón található linken keresztül tehet meg minden kedves érdeklődő 2018. augusztus 20-ig.

www.aranyhomok.hu

www.hiros7.hu

www.facebook.com/akegyesulet

Megszakítás