Oldal kiválasztása

Vesd bele magad!A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – az AGRYA támogatásával indult egy esztendeje a Vesd bele magad! (VBM) – program. A lakiteleki fiatal gazdák támogatásával az Eötvös Iskola jelenlegi 4. a osztálya is bekapcsolódott a programba. A helyi iskolások szerepeltek az ECHO TV-ben, fotóik pedig a Magyar Televízióban is megjelentek.

„Kiskertészként dolgozott minden gyerek az osztályunkból. Ki-ki több-kevesebb sikerrel vetette el a lakiteleki fiatalgazdák (ifj. Kecskés János, Madari Andor és Tasi Péter) támogatása következtében felajánlott magokat. Így került retek, zöldborsó, sárgarépa és tök a családok és az osztály asztalára. Ettünk nyersen, salátának, levesként és főzelékként a saját termésünkből. Több diák most kedvelte meg igazán a zöldségeket. Interneten továbbítottuk beszámolóinkat és a fényképeket a kertjeinkről.

Most kezdtük tisztelni a mezőgazdasági munkát. Bár a szülők segítsége nélkül semmi sem ment volna! (Köszönjük!) Voltunk „farmlátogatáson”. Rajzoltunk plakátot, emblémát. Böbe néni gyönyörű zászlót varrt a „Tökduda” csapatnak, mert ezen a néven vettünk részt Szolnokon, a záró rendezvényen, ahol társasjátékot terveztünk, makettet készítettünk egy képzeletbeli farmról. Sok más kiskertésszel ismerkedtünk meg. Jó játék volt!

A legnagyobb meglepetésünkre kétnapos osztálykirándulást is nyertünk.

Nagy meglepetésünkre, ebben az évben a VBM-programot országos szinten a lakiteleki fiatalok fényképeivel reklámozzák a szórólapokon. Február végén nálunk jártak az ECHO Televízió munkatársai forgatni. Így szerepeltünk az esti Híradóban is. Az elmúlt héten a Magyar Televízió reggeli műsorában vetítették a rólunk készült képeket, miközben az AGRYA elnöke beszélt a programról.

{wmvremote width=”483″ height=”431″ autostart=”false”}http://streamer.carnation.hu/mtvod2/mareggel/2012/03/13/mareggel_20120313_gazdalkodas.wmv{/wmvremote}

{mp4remote width=”320″ height=”240″ autostart=”false”}images/stories/videos/12300.mp4{/mp4remote}

A megtekintéshez Quicktime Playerre van szükség, ha nem látja a fenti videót, akkor ide kattintva telepítheti az alkalmazást!

Ha nem is lesz mindenki mezőgazdász vagy őstermelő közülünk, megismerjük ezt a tevékenységet. Megtanuljuk értékelni az asztalra kerülő ételeket, a kétkezi munkát. Talán kevesebb föld marad parlagon, több virág nyílik a házak előtt. Jobban vigyázunk az erdőkre, vizeinkre. Többre becsüljük a szülőföldünket.

Sokkal többet nyertünk egy kirándulásnál, közösséget építettünk.

Vesd bele magad!

Vesd bele magad!

Vesd bele magad!

Tasi Péter és menyasszonya támogat továbbra is bennünket. Több mint 20 ezer gyerek csatlakozott idén a programhoz, köztük a lakiteleki óvodások közül is húszan. Március 12-én vittük Tasi Péterrel együtt az ovisoknak is a vetőmagokat.

Óvodai hírek - 2012. márciusÓvodai hírek - 2012. márciusÓvodai hírek - 2012. márciusÓvodai hírek - 2012. március

Óvodai hírek - 2012. márciusÓvodai hírek - 2012. márciusÓvodai hírek - 2012. március


Reméljük, ők is sok-sok élménnyel lesznek gazdagabbak!

Megszakítás