Oldal kiválasztása

Változatos programkínálat várta a falu lakosságát a III. Falunapon

 

DSC 7372

 

Fotóalbum

Harmadik alkalommal került megrendezésre a Falunap és Szent Mihály napi forgatag szeptember 22-én, a művelődési ház előtti parkban. A színes programkínálat között kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a nekik tetszőt.

A falunap az idei évben egészségnap is volt, hisz reggel 9 órától ingyenes tüdőszűréssel és egészségügyi állapotfelméréssel várták a lakosságot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részvételével. A falunapi programok délután kettő órakor vették kezdetüket. Az érkező vendégeket könyvbörze és vásári kirakodók várták a művelődési ház előtt. A gyermekeket ezúttal is arcfestés, lufi hajtogatás és trambulin várta. Szintén délután kettő órától várták az önkéntes véradókat a Magyar Vöröskereszt jóvoltából, valamint hivatalosan ekkor vette kezdetét a bográcsos pörkölt főző verseny is. Az idei évben is meghívást kapott a rendezvényre kárpátaljai testvér településünk Mezőgecse. A vendégek szállását ezúttal az autós kemping biztosította.

Míg a bográcsokban főttek a finomabbnál finomabb étkek (az idei évben birka, marha, sertés, kakas, pacal, szarvas, őz és vaddisznó került bográcsba), addig a vendégeket különböző színpadi műsorokkal szórakoztatták. Fellépett az Ifjúsági Tűzoltózenekar, valamit a Lakiteleki Tűzoltózenekar, műsort adott a Ceglédi Református Iskola Tornaköre, közös műsort adott az Aero Fit Dance és a Fitt Nagyik, felléptek az óvodások, valamint az Arabeszk Tánc és Mazsorett Csoport is, de bemutatkozott Mezőgecse tánccsoportja és énekkara is! Az idei évben első alkalommal volt kutyás bemutató is. Az Argos Kutyaiskola csapata mutatta be, hogy egy képzett kutya milyen engedelmes tud lenni, majd volt kutyasimogatás is a két- és négylábúak nagy örömére.

Az idei évben is megrendezésre került az Utcák versenye, melyet ezúttal a Vasút utca csapata nyert meg. A nyereményük az előző két évhez hasonlóan az utca minden lakója részére egységes házszám, valamint a csapat tagjai egy tortát is átvehettek. A tavalyi győztes Árpád utca ezúttal is részt vett a megmérettetésen, a csapat tagjai a verseny kezdetén vehették át a díszes házszámaikat.

Ezalatt a bográcsos főzőverseny zsűrije is meghozta a végső döntést, melynek értelmében az idei évben a legfinomabb ételt a Szivárvány Óvoda csapata készítette, akik csülkös pacalt készítettek. A második helyet holtversenyben a Laki-Traki és a Településüzemeltetési Csoport érdemelte ki, a harmadik pedig az önkormányzat csapata lett. Az idei évben a falu asszonyai is összemérhették sütőtudásukat, sütemény sütő verseny került meghirdetésre. Az otthon elkészített finomságokat is értékelte a zsűri. Döntésük értelmében a legfinomabb édességet Csikós Mihályné sütötte, második helyezést ért el Sánta Károlyné édessége, a harmadik helyen pedig Magóné Csík Ilona végzett.

Természetesen a falu lakossága is megvendégelésre került az idei évben is. Az önkormányzat csülökpörkölttel kínálta a vendégeket, melyet Szente-Varga Béla és Mitták Alexandra készített el. A közel 350 adag finom étel szervírozásában ezúttal is az önkormányzat dolgozói segédkeztek.

Este hét órától a sátorban felállított színpadon lépett fel az est sztárvendége Kovács Kati, majd a koncertet követően Fekete Attila zenés műsora szórakoztatta a közönséget.

Nagy öröm számunkra, hogy a rendezvényt egyre nagyobb létszámban látogatják a lakosok, a főzőversenyre is egyre többen jelentkeznek. A rendezvénynek remek közösségépítő hatása is van, hisz a csapatok nem csak saját társaságukkal, de egymással is jó hangulatban, beszélgetve töltik el a napot. Nagy öröm látni azt is, hogy településünkön igen aktívak a különböző civil szervezetek, aktívan bekapcsolódnak a közösségi életbe, és rendszeres fellépői és résztvevői a különböző rendezvényeknek. Ezúton is szeretnénk megköszönni mind a fellépőknek, mind a segítőknek azt a hatalmas támogatást, melyet a Falunap során nyújtottak, és hozzájárultak ahhoz, hogy ez a rendezvény is ilyen színvonalas lehessen.

Megszakítás