Oldal kiválasztása

falunap01

 

Fotógaléria

Második alkalommal került megrendezésre a Falunap és Szent Mihály napi forgatag szeptember 23-án, a művelődési ház előtti parkban. A színes programkínálat között kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a nekik tetszőt.

A programok délután kettő órakor vették kezdetüket. Az érkező vendégeket könyvbörze és vásári kirakodók várták a művelődési ház előtt. A gyermekeket ezúttal is arcfestés, lufi hajtogatás, népi fa játékok, trambulin és légvár várta, emellett részt vehettek kézimunka foglalkozáson is a Nagycsaládosok Egyesülete és a Kézimunka Szakkör közreműködésével. Szintén délután kettő órától várták az önkéntes véradókat a Magyar Vöröskereszt jóvoltából, valamint ekkor vette kezdetét a bográcsos pörkölt főző verseny is. Az idei évben a falunapra meghívást kapott a mezőgecsei (Kárpátalja) testvér településünk is, akik Mester András polgármester vezetésével, harminc fős delegációval érkeztek településünkre. Míg a bográcsokban főttek a finomabbnál finomabb étkek, addig a vendégeket a mezőgecsei testvér településünk táncosai, az óvoda ifjú táncosai, valamint a Lakiteleki Tűzoltózenekar szórakoztatta.

Az idei évben is megrendezésre került a tavaly nagy sikert aratott Utcák versenye, melyet ezúttal az Árpád utca csapata nyert meg. A nyereményük az előző évhez hasonlóan az utca minden lakója részére egységes házszám volt. A tavalyi győztes Széchenyi körút ezúttal is részt vett a megmérettetésen, a csapat tagjai a verseny kezdetén vehették át a díszes házszámaikat. Természetesen a napokban a Széchenyi körút minden lakója megkapja az egységes házszámokat.

Az utcák versenyét követően „Az Én falum” című rajzverseny eredményhirdetése következett. Az óvodások és általános iskolások által készített rajzokat a zsűri korcsoportokra bontva értékelte, és díjazta a legjobbakat. Ezt követően a Lakiteleki Arabeszk Tánc és Mazsorettcsoport növendékei kápráztatták el tudásukkal a nagyérdemű közönséget.

Ezalatt a bográcsos főzőverseny zsűrije is meghozta a végső döntést, melynek értelmében az idei évben a legfinomabb ételt a Simonyi-Kovács duó készítette, mégpedig kakaspörköltet juhtúrós sztrapacskával. A második helyet Dakó József és az általa készített őzpörkölt érdemelte ki, a harmadik pedig a Laki-Traki csapata és marhapörköltje lett. Az idei évben a falu asszonyai is összemérhették sütőtudásukat, zserbó sütő verseny került meghirdetésre. Az otthon elkészített finomságokat is értékelte a zsűri. Döntésük értelmében a legfinomabb édességet Kökény Zoltánné sütötte, második helyezést ért el Simonyi Péterné édessége, a harmadik helyen pedig Tóthné Szűcs Julianna zserbója végzett.

Természetesen a falu lakossága is megvendégelésre került az idei évben is. Az önkormányzat csülökpörkölttel kínálta a vendégeket, melyet Balla Pál készített el, s melyből jelképes összegért bárki vásárolhatott. S aki ezek után még éhes volt, azt Ifjúsági Néptánccsoport műsora közben ünnepélyesen meggyújtott tábortűz melletti szalonnasütésre invitálták a szervezők, melyhez az alapanyagot ingyenesen biztosították az érdeklődők számára.

Este hét órától a sátorban felállított színpadon lépett fel az est sztárvendége Balázs Pali, majd a koncertet követően Mulatós Yanni szórakoztatta a közönséget, az este pedig retro diszkóval zárult.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mind a fellépőknek, mind a segítőknek azt a hatalmas támogatást, melyet a Falunap során nyújtottak, és hozzájárultak ahhoz, hogy ez a rendezvény is ilyen színvonalas lehessen.

Megszakítás