Oldal kiválasztása

Az Önkormányzat három sikeres pályázatának köszönhetően összesen több mint 57 millió forint állami támogatásban részesült.

Az idei évben is meghirdetésre került – a Belügyminisztérium által – a szociális tűzifa pályázat. A korábbi évekhez hasonlóan az önkormányzat idén is pályázott, melynek eredményeképpen 3.395.980.-Ft-os támogatásban részesült. Az elnyert összegből keményfa tüzelő kerül megvásárlásra, és kiosztásra az arra rászorulók között.

A szintén a Belügyminisztérium által meghirdetett Önkormányzatok rendkívüli szociális támogatása című pályázaton 12.723.000.-Ft vissza nem térítendő állami támogatást nyert el településünk.

Ami még talán az előzőeknél is fontosabb, hogy a K&H per kapcsán felmerült Jogerős, végrehajtható bírósági ítélet alapján az Önkormányzatot terhelő fizetési kötelezettségre 41.603.650.-Ft támogatást nyert el az önkormányzat. Ezen üggyel kapcsolatban Kiss Anita polgármester asszony korábban több fórumon is felkereste Lezsák Sándort, a térség országgyűlési képviselőjét, és kérte közbenjárását.

Kis Anita polgármester asszony a sikeres pályázatokkal kapcsolatban elmondta: az önkormányzatot korábban több vád is érte a pályázatok vonatkozásában, de mint ahogy a fenti példa is mutatja, az önkormányzat továbbra is megfelelően előkészített, szakmailag és tartalmilag egyaránt helytálló pályázatokat nyújt be. A Képviselő-testület fontos feladatának tartja az arra rászorulók megsegítését, a két nyertes szociális támogatásra vonatkozó pályázat ezért is nagyon fontos. A testület az idei évi költségvetés tervezésénél figyelemmel volt az akkor még folyamatban lévő K&H perre, és annak bizonytalan végkimenetére, így akkor egy rendkívül stabil, miden körülmények között tartható és biztonságos költségvetést fogadtak el. A mostani pályázati sikernek köszönhetően a banknak visszafizetendő összeg egy részét a megítélt támogatásból tudja kiegyenlíteni az önkormányzat, nem pedig saját forrásból. Az ennek következtében felszabaduló pénzmaradvány önerős beruházások megvalósítására fordítható.

Megszakítás