Oldal kiválasztása

Torkos Csütörtök a Népfőiskolán

Ismét lesz Torkos Csütörtök! A magyar gasztronómiát népszerűsítő akcióra idén a néphagyománytól eltérően kivételesen nem a hamvazószerdát követő csütörtökön kerül sor, mivel az épp az étterembe járás szempontjából szintén népszerű Valentin (Bálint) napra esik. A Magyar Turizmus Zrt. ezért a gasztronómiai szövetségekkel egyeztetve 2013. január 31-én szervezi meg az akciót Farsangi Torkos Csütörtök néven. Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt biztosítanak.

A Torkos Csütörtök régi magyar népszokás, a farsangi időszak vége után, a farsangfarkát követő hamvazószerda utáni nap a torkos csütörtök. A farsangi szokásokra jellemző volt a bőséges étkezés, a kiadós ételek fogyasztása. Húshagyó kedden éjfélkor abbamaradtak a mulatságok, és hamvazószerdán kezdetét vette a húsvéti böjt. A hamvazószerdát követő csütörtökön egy napra felfüggesztették a böjtöt, hogy a farsangi maradékokat elfogyasszák.
Húsvétig ez volt az utolsó alkalom a kiadós, “torkos” étkezésre.

2006-ban a Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére felelevenítették a Torkos Csütörtök néphagyományát. Ezen a napon az akcióban részt vevő éttermekben és egyéb vendéglátó-ipari egységekben fél áron fogyaszthatnak a vendégek. Tehát a gyomrunkat megterhelhetjük, de a pénztárcánkat nem.

Ehhez a kampányhoz csatlakozik a Népfőiskola Tisza Vendéglője is.

Várunk minden kedves érdeklődőt 2013. január 31-én, csütörtökön a Népfőiskola Tisza Vendéglőjébe 11 órától 20 óráig.

Ezen a napon 50 %-os kedvezményt adunk az étlapon található étel- és italválasztékból.

Aktuális étlapunkat itt tekinthetik meg >>

Asztalfoglalás: +36-30 / 894-3962

Tisza Vendéglő
Népfőiskola Alapítvány Lakitelek
6065 Lakitelek, Felsőalpár 3.
Telefon: 76/549-049, Telefax: 76/549-051
E-mail: nepfoiskola.etterem@lakitelek.hu
Web-oldal: www.lakitelek.hu/nepfoiskola

Megszakítás