Oldal kiválasztása

top 1 2 1 16 bk1 2017 00008 d fekvo nyomdai

 

A kedvezményezett neve: LAKITELEK ÖNKORMÁNYZATA
A projekt címe: TŐSERDŐ TURISZTIKAI FEJLESZTÉSE ÉS ÖKOTURISZTIKAI KÖZPONT MEGVALÓSÍTÁSA
A szerződött támogatás összege: 199.865.799 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt befejezési dátuma: 2023.04.30
A projekt azonosító száma: TOP-1.2.1-16-BK1-2017-00008
Forrás: Európai Regionális Fejlesztési Alap

 

Tőserdő turisztikai fejlesztése, szervezett, kulturált turisztikai hasznosításhoz szükséges fogadási feltételek kialakítása, a tőserdei turisztikai programcsomag fejlesztése a Bács-Kiskun megyei egységes turisztikai arculatba, hálózatba épülve. Várt hatások: a tartózkodási idő növekedése, vendégéjszakák számának növekedése, együttműködés a térség magánszolgáltatóival, környezettudatosság terjesztése.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

TŐSERDŐ TURISZTIKAI FEJLESZTÉSE ÉS ÖKOTURISZTIKAI KÖZPONT MEGVALÓSÍTÁSA CÍMŰ PROJEKT TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSÉNEK MEGKÖTÉSÉRŐL

2021. július 16. napon hatályossá vált a Közreműködő Szervezet és Lakitelek Önkormányzata között a támogatási szerződés a TOP-1.2.1-16-BK1-2017-00008 azonosítószámú, „Tőserdő turisztikai fejlesztése és ökoturisztikai központ megvalósítása” című projekt megvalósítására. A projekt a Széchényi 2020 program keretében, 156 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-1.2.1-16 Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyú felhívása keretében kerül megvalósításra. A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2022. szeptember 30.

Lakitelek Önkormányzata kiemelt prioritásként kezeli a turizmus tudatos, programszerű fejlesztését, amelynek célja és eredménye a turisztikai attrakciók minőségének és vonzerejének folyamatos fejlesztése, továbbá az egyes elemek összekapcsolása, komplex termékként egységes arculat alá rendezése, amelyben az attrakciók és fejlesztések kiegészítik, erősítik egymást.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló beruházás tervezett elemei:

  • Ökoturisztikai Központ kialakítása, ökoturisztikai szolgáltatások bevezetése (ismeretterjesztés, rendezvénytér, kiállítótér, túrák kiinduló és végpontja, ajándékbolt);
  • kerékpáros pihenőhely kialakítása (információs pont, szerviz);
  • Tisza-Holtág partrendezése, a zöldfelület és az utcabútorok megújítása, élményelemek kialakítása, úszószökőkút elhelyezése a Holt-Tiszán, a Tassi-éren átívelő híd felújítása, új stég és csónakleeresztő építése

A marketing tevékenység szempontjából a terméket a „Tőserdő márkanév” jelenti, amely magában foglalja nem csak a Projekt keretében fejlesztett létesítményeket, hanem az összes, a helyszínen elérhető, szabadidő eltöltésére alkalmas turisztikai elemet, mint:

  • fürdőturizmus
  • program- és rendezvényturizmus
  • ökoturizmus
  • kerékpáros turizmus
  • horgászturizmus
  • vízi turizmus
  • lovas turizmus

Érintetlen természet, csend és nyugalom, pihenés, üdülés a Tisza mentén, ezt nyújtja Lakitelek és környéke a látogatóknak.

További információ kérhető:

tel: 76/449-011
e-mail:vagyongazdalkodas@lakitelek.hu

Záró sajtóközlemény >>

turisztika 1turisztika 2turisztika 3

turisztika 4turisztika 5turisztika 6

turisztika 7turisztika 8turisztika 9

turisztika 10

Megszakítás