Oldal kiválasztása

Tegyen a Tűzbiztonságáért Szabadtéri égetés

 A nagyobb méretért kérjük kattintson a képre

 

Avar és kerti hulladék ártalmatlanítására vonatkozó szabályok:

(1) Avar és kerti hulladék ártalmatlanítása elsősorban komposztálással történhet.

(2)1 A nagyközség azon részein, ahol az (1) pont szerinti ártalmatlanítás nem oldható meg és égetése is tiltott, az FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, mint közszolgáltató biztosítja a zöldhulladék elszállítását, amennyiben az a közszolgáltató irodájában megvásárolható, a Kft. logójával ellátott, zöldhulladék gyűjtésére alkalmas, zöld színű zsákban kerül kihelyezésre.

(3) Avart és kerti hulladékot csak olyan helyen és területen szabad elégetni, ahol az égetés hősugárzása a személyi biztonságot nem veszélyezteti, vagyoni és környezeti kárt nem okoz.

(4) Az égetést a reggeli és esti talajközeli inverzió (levegőréteg hőmérsékleti változásai) miatt 9.00 és 19.00 óra között lehet végezni, szélcsendes időben.

(5) A tűz őrzéséről és veszély esetén annak eloltásáról a tűz gyújtója köteles gondoskodni. A tűz helyszínén olyan eszközöket és felszereléseket kell készenlétben tartani, amelyekkel a tűz terjedése megakadályozható, illetőleg az eloltható.

(6) Az égetés befejezésével a tüzet el kell oltani, és a parázslást meg kell szüntetni.

(7) Az elégetendő avar és kerti hulladék nem tartalmazhat más kommunális, illetve ipari eredetű hulladékot (műanyag, gumi, PVC, stb).

Megszakítás