Oldal kiválasztása

Őszköszöntő Szüreti Nap 2010

Olvassa el összefoglalónkat az október harmadikán megrendezett, községünben hagyományosnak számító, mindig jókedvű Őszköszöntő Szüreti Napról. Tekintse meg képeinket! 

Kattintson a Bővebben gombra a teljes cikkhez!

Köszönjük a lakiteleki vállalkozóknak és minden kedves adományozónak az Őszköszöntő szüreti bálra felajánlott tombola tárgyakat!

Ádám Sándorné: fodrász, Anna presszó, Baunty Szalon: Botos Zsuzsanna, Beke Ferenc és családja, Belicza András, Bóbita csoport, Bódi Erika, Bon-bon élelmiszer: Krocsmárik Lajos,Czakó és Czakó Bt, Csík József autómosó,Csikós Mihály és családja, Dr Varga Sándor és neje, Eraton Bt.: Riczu Tamás, Erika butik, Hollóné Magó Erika játékbolt, Antológia könyvesbolt: Erki Tibor, Fábián Istvánné, Faragóné Németh Zsuzsanna, Fűz Jenő, Grácia virágbolt, Gulyás Imre, ifj Verzár Csaba, Jerkus János keramikus, Kalócz Antal, Kakó János,Katica csoport, Kelemenné Szabó Éva, Kiss Balázsné,Kiss Zsuzsanna fodrász, Kovács János, Totózó: Kozma Gyula, Kökény Zsolt fodrász, Lakiteleki Takarékszövetkezet, Levendula Mini vegyeskereskedés, Magyar Ilona, Margaréta csoport, Mócza István Benzinkút, Minitex üzlet: Mokos Józsefné,
Nádudvari Lajos és családja, Nagy József, Napsugár csoport, Népfőiskola Alapítvány, Familia ABC. Papp István,  Park ABC, Pillangó csoport, Polgármesteri Hivatal Lakitelek, Tunsgram bolt: Pótári Béla, Pulai Sándor, Pusztai Róbert 19 Kft, Radics István a Lakiteleki pékség tulajdonosa, Sport, Szaküzlet: Balázs János, Sütő József, Szabó Tüzép, Szabó Istvánné: fodrász, Szarka Ákos, Szűcs Erzsébet, Tele Sarok, Tornádó Pizzéria, Univer 47. ABC, Vackor csoport, Váradiné Tarjányi Judit, Varga Józsefné cipőbolt, Varga Mihály, Vass Anikó és Vass Balázs Ákos, Veréb Ferencné női fodrász

Köszönjük a segítséget azoknak a szülőknek, akik fáradságot nem kímélve dolgoznak a bál sikeréért. Köszönjük Ádám Ibolyának a  szülői szervezet elnökének és Elek Istvánné Marikának akik élére álltak a szervezésnek, a választmány minden tagjának, de minden szülőnek, akik terítettek, díszítettek, tálaltak, felszolgáltak, takarítottak, sütötték a süteményeket és a pogácsát, pucolták a krumplit, termet rendeztek, szállítottak, zsákbamacskát hoztak, csomagoltak és talán fel sem lehet sorolni mi minden munka akadt amíg minden a helyére került.  
Köszönjük a segítő támogatását a Hegyközségnek a Bacchus borozó, és a Népfőiskola vezetőinek és dolgozóinak.
Köszönjük a főzőknek- Faragó Menyhértnek és Briginek, Tényi Krisztiánnak és Szanda Kálmánnak – a finom ebédet. Bali Józsi bácsinak egy birkát köszönhetünk. A kenyeret és a pogácsa nagy részét Radics Istvántól a helyi pék mestertől kaptuk, melyet nagyon köszönünk.
A Hetényi Barantások térítésmentes bemutatóját is szívből köszönjük.
Nagyon szépen köszönjük az Anna presszó, a Csillag presszó, az Autós csárda, a Sarok étterem, az Oszkár bár, és a Szeszmenhely tulajdonosainak, hogy fogadták és vendégül látták a felvonulókat.
A felvonulás a lakiteleki, tiszakécskei, tiszaföldvári, szentkirályi, nyárlőrinci és a tiszaalpári, városföldi fogatosok, csikósok nélkül nem lett volna sikeres. Hálásan köszönjük, hogy szabadidejükben velünk voltak. A Lakiteleki népdalkör és a Kösöntyű néptánc csoport, a polgárőrök, évek óta nélkülözhetetlen szereplői a felvonulásunknak, köszönjük, hogy az idén is velünk jöttek és szereplésükkel nagyon jó hangulatot teremtettek. A hangosítást Kökény Imrének és kedves feleségének Icunak köszönhetjük.

Nagyon nagy izgalommal készül minden évben a segítők köre. Látható, hogy milyen sokan voltak akik valamilyen módon támogatták ezt a hagyományápoló programot. Reméljük amíg dolgoztak, szerepeltek addig is nagyon jól érezték magukat. Akik pedig anyagiakkal támogatták a rendezvényt azért érezték jól magukat mert tudták, hogy adományukkal a lakiteleki gyerekeket támogatták.
Köszönjük szépen!

Tekintse meg a szüreti napon készült képeinket a fotóalbumunkban!


Mestersége címere: kovács  | Sütő Lászlóné, óvodavezető


Sokan ismerjük a faluban Gulyás Sándort, de talán sokan nem tudtuk róla, hogy szenvedélye a kovácsmesterség, melyet szívesen mutatott be segítője Ványolós Lőrinc bácsival az őszköszöntő szüreti napon. Hosszú sort álltak gyerekek és felnőttel az üllő előtt, hiszen mindenki el szerette volna készíteni a szerencse patkóját. Köszönjük, hogy nagyon nagy türelemmel mutatták be mindenkinek a kovácsmesterséget.

Őszköszöntő Szüreti Nap 2010Őszköszöntő Szüreti Nap 2010Őszköszöntő Szüreti Nap 2010Őszköszöntő Szüreti Nap 2010

Őszköszöntő Szüreti Nap 2010Őszköszöntő Szüreti Nap 2010


Nagyon jó hangulatú volt az első őszköszöntő utcai futóverseny


Hat óvodás, tizenkilenc iskolás és négy felnőtt versenyzett az első Őszköszöntő utcai futóversenyen. A rajtot ezúttal nem pisztollyal, hanem karikás ostorral indította Szuetta Béla kisbíró. A győztesek boldogan vették át Szentirmay Tamástól az önkormányzat sport bizottságának tagjától a szépen csillogó érmeket.
Íme az eredmények:
Óvodások: 1. Erdős Jázmin, 2. Kakó Lukács, 3. Zoltán Levente.
Iskolás lányok: 1. Honti Dorka, 2. Nagy Nikoletta, 3. Lakatos Lili
Iskolás fiúk. 1. Kutasi József, 2. Kakó Csongor, 3. Varga Béla
Felnőttek: 1. Tamasi Roland, 2. Lakatos Benedek, 3, Fekete Margit, 4, hajas Erzsébet
Gratulálunk a győzteseknek és minden résztvevőnek. Jövőre várjuk az újabb jelentkezést.

Őszköszöntő Szüreti Nap 2010Őszköszöntő Szüreti Nap 2010Őszköszöntő Szüreti Nap 2010Őszköszöntő Szüreti Nap 2010
Őszköszöntő Szüreti Nap 2010Őszköszöntő Szüreti Nap 2010Őszköszöntő Szüreti Nap 2010Őszköszöntő Szüreti Nap 2010

Őszköszöntő Szüreti Nap 2010Őszköszöntő Szüreti Nap 2010Őszköszöntő Szüreti Nap 2010Őszköszöntő Szüreti Nap 2010

Őszköszöntő Szüreti Nap 2010Őszköszöntő Szüreti Nap 2010Őszköszöntő Szüreti Nap 2010Őszköszöntő Szüreti Nap 2010


Akik nélkül nem lehet szüreti felvonulást és bált szervezni


Szüreti kisbíró és bíróné valamint a csőszfiúk és csősz lányok már 1940-es években a Lakiteleki Torna Egylet által, színjátszással egybekötött nagyszabású szüreti bálakban is voltak. 1980-as években elevenedett fel ismét a hagyomány , ekkor már Csinger Sándorné Klárika szervezésében. Óvodánk nevelőtestülete és szülői szervezete 1992-től rendez szüreti felvonulásokat – Bohács Jenőné főszervezésével – és bálakat. Az eltelt időben bizony nagyon sok lakitelekinek van fényképe és maradandó élménye arról, hogy bíró vagy bíróné, csősz fiú vagy csősz lány volt valamelyik felvonuláson. Szeretnénk összegyűjteni ezeket a fotókat, – megfelelő digitalizálás után természetesen vissza adjuk – és egy szép kiállítás formájában bemutatni mindenkinek. / a fotókat december 15-ig gyűjti Sütő Lászlóné /
2010-ben a szüreti bíró pár Szuetta Béla és felesége Bőszén Mária voltak. A képen kislányuk Blanka is látható.
Csősz párok:
Virág Viktor                Boros Rebeka
Vörös István              Suller Annabella
Barcsa József           Varga Réka
Németh László         Varga Viktória
Kresztovoj József      Mászáros Etelka
Hegedűs Richárd     Németh Brigitta   

Nélkülük a 2010 évi szüreti felvonulás és bál nem jöhetett volna létre. Reméljük egy életre szóló élménnyel lettek gazdagabbak. Köszönjük.

Őszköszöntő Szüreti Nap 2010Őszköszöntő Szüreti Nap 2010


Fiatal népzenészek az őszköszöntő napon


Bánfi Ádám és Bánfi Dávid tiszaalpáron elő testvérpár először vett rész hagyományőrző napunkon. Ádám tekerőlanton Dávid pedig dobon játszik. Köszönjük a szereplésüket. Reméljük jövőre is velünk ünnepelnek.

Őszköszöntő Szüreti Nap 2010

Óvodai hírek - 2009 szeptemberÓvodai hírek - 2009 szeptemberÓvodai hírek - 2009 szeptemberrciusÓvodai hírek - 2009  szeptember

Megszakítás