Oldal kiválasztása

Állateledel gyűjtési akció a lakiteleki kóbor állatok megmentéséért

 

01További fényképek letölthetők: innen

 

Két hétvégén át tartó állateledel gyűjtési akciót szervez az Argos Állatvédelmi Egyesület a lakiteleki kóbor állatok megsegítésére. Múlt hét szombaton Kecskeméten a Tesco előtt tartottak, most szombaton (17-én) pedig Lakiteleken a Jutka ABC előtt tartanak állateledel gyűjtést.

Szerencsére az utóbbi időben csökkent az utcán kóborló ebek száma településünkön, köszönhetően az Argos Állatvédelmi Egyesületnek, akik önkormányzati és civil adományozói támogatás mellett helyi, civil állatvédőkkel közösen végzik munkájukat. A szervezt nem csak a településünk utcáin kóborló ebeket fogja be, és juttatja vissza eredeti gazdájának, vagy keres neki új gazdád, de a településünk határában kidobott árva kutyákról is gondoskodnak. Így került gondozásukba néhány héttel ezelőtt 1 nap alatt 9 kölyök kutya is, közöttük 5 db alig két hetes csöppség, akik a gyors segítség nélkül biztosan elpusztultak volna. Az egyesület rendszeresen szervez állateledel gyűjtéseket, hogy a kóbor állatok táplálását biztosítani tudják. A múlt hét szombati gyűjtés rendkívül sikeres volt: 349 kb szárazeledel, 49 db nagy dobozos konzerv emellett 34 kg macskaeledel, több rúd kutyaszalámi, és jutalomfalat is érkezett a felajánlóktól, tudtuk meg Szabó Attilától, az egyesület elnökétől. A gyűjtést az egyesület segítői és az Argos Kutyaiskola Kecskemét csapata segítette.

November 17-én pedig Lakiteleken a sor. 8:30-tól 15:00-ig várják a felajánlásokat Lakiteleken a Jutka ABC előtt az egyesület segítői, valamint az Argos Kutyaiskola Lakitelek lelkes csapata, akik négylábú barátaikkal együtt érkeznek a gyűjtés helyszínére, akiket az adományozók meg is simogathatnak.

Kérjük, aki teheti, szombaton menjen el, és adományával támogassa az egyesület és a kóbor állatokat megmentő civilek munkáját! Támogatásukat előre is köszönjük!

Megszakítás