Oldal kiválasztása

Széna vagy Szalma és Magyarok Vására

Hatalmas sikerrel zárult a Széna vagy Szalma hagyományőrző fesztivál és Magyarok Vására a Tőserdőben a hétvégén. Az idei év nyarának első igazi napos hétvégéjét fogtuk ki rendezvényünkkel, kegyesek voltak hozzánk az égiek és a meterológusok.

Minden programunknak meglett a maga sikere valamely korosztálynál vagy rétegnél. Jól érezte magát nálunk kicsi és nagy, családos és családtalan, fiatal és kevébé fiatal.

Csak remélni tudjuk, hogy tartalmasnak és kulturális értékekben gazdagnak látta minden hozzánk ellátogató a rendezvényünket!

Az árvíz új helyszínre kényszerített minket, aggódtunk is eleget az új helyünk miatt, egyrészt az üdülők közelsége, másrészt az eredeti tőserdei réten meglévő infrastruktúra majdnem teljes hiánya miatt.

Sokszor gondoltuk úgy szervezőtársaimmal, hogy túl sok energiát igényel tőlünk ennek a teljesen újnak a kitalálása és felépítése, talán kevesek vagyunk így együtt is ehhez a nehéz feladathoz, nem is beszélve az ekkora rendezvényeknél jelentkező óriási anyagi terhekről. Aztán ahogy teltek a napok és sokasodtak a gondok, egyre több segíteni akaró önkéntes keresett fel minket, akik nélkül – így utólag is nyilvánvaló – elképzelhetetlen lett volna a rendezvény megvalósítása.

Az esemény fő szervezője a Tölgy Alapítvány, társszervezője Lakitelek Önkormányzata és a Magyarok Szövetsége, valamint a Templom-Halom Lakitelek Nonprofit Kft és a Lakiteleki Népfőiskola volt.

Külön szeretnénk megköszönni a színpadokat Tiszaalpár, Tiszaug és Tiszakécske települések Önkormányzatának!

Rendezvényünket sok helyi vagy környékbéli szervezet és magánember támogatta, ki anyagiakban, ki embererőben mért áldozatok megtételével.

Főbb támogatóink:

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Duna Aszfalt Kft.
Felföldi Zoltán
Generál Centrál Kft.
Hajdú István
Hedrich és Honti Manufaktúra Kft.
Jutka Bolt
Kobalt Duó Kft.
Laki-Gazda Kft.
Lakiteleki Takarékszövetkezet
Nagy Tibor (Sarokház Étterem)
Pavlovics és Társa Kft.
Poliol Kft.
Selymes Pálinka Kft.

Álljon itt az összes önkéntesen segítő neve, akik nélkül nem jött volna létre:
Köszönjük nekik!:

Almási Andrea, Bakó István, Bánföldi Ferenc és családja, Bartha József, Belicza András, Bencsik Jenő, Bendéné Kati, Berkes György “Idesüss” fajátékok, Berze György, Botos Árpád, Czinege Edit, Csikós Mihály, Csinger Sándorné, Csontos Csaba, Csorba Ildikó, Dávid Orsolya, Domb büfé, Döme Büfé, Erdős László (Csapatpihenő), Erki Tibor és családja, Eurobea Kft., Faragó Anita, Farkas János, Gulyás Imre, Gyöngyösi Gyöngyi, Gyöngyösi Kata, Győrfi Zsuzsanna, Győri Tamás, Hajdú István, Harmatos Zoltán, Harnos hangtechnika, HÉP Kft. Kecskemét, Honti Attila, Jandrasits Józsefné, Kakó Andrea, Kecskés István, Kecskés János, Kis Hanga, Kis Isvtán Dénes, Kisné Faragó Irén, Kispataki István, Kökényné Kati, Kösöntyű néptánc csoport, Laki-Gazda Kft. és minden dolgozója, Lendvai Dénes, Lőrincz István, Magyar Attila (Szegfű dombi lakos), Major Péter, Magyar Pékség, Mócza István, Molnár László, MSZ Kecskeméti Közössége, MSZ Kerekegyházi Közössége, MSZ Szentkirályi Közössége, MSZ Tiszakécskei Közössége, Németh Nóra, Nemzetőrség, Nyerlucz Józsefné, dr. Orbán Csaba, Orbán Gyöngyi, Pap Béla, Pap Zoltán, Pesti József, Polgárőrség Lakitelek, Pongrácz Márta, Pótári Béla (Tungsram), Révész lovaspanzió, Rózsa Szabina, Rozsnyói Ákos és Kati és a gyerekek, Sánta Erika, Sinka Mihály, Sipos Sándor, Sütő László, Szabó Lászlóné (TÜZÉP), Szabóné Tóth Mónika, Szelesné Kása Ilona, Szendrey Mihály, Szentirmay Tamás, Szuetta Béla és felesége, Szuetta Ervin, Szűcs Pál, Tar Zoltán, Tábori Anna, Tasi János, Tasi Péter, Tóth Sándor és Marika, Tóth Zoltán, Tóthné Holik Éva, Tubak János, Turai Sándor, Varga Lajos, Varga Tünde, Vargáné Darabos Márta, Varga Sándor, Vargáné Subicz Bea és fia, Vári István, Verebélyi Gábor
..és köszönjük minden lakitelekinek, de köztük is leginkább a tőserdei Szegfű utca lakóinak.

A rendezvényről készült képek hamarosan, válogatás és vágás után elérhetőek lesznek itt és a készülő új honlapunkon: www.szenavagyszalma.hu

Addig is kattintson ide, pár kép a megyei online sajtóból:
Péntek este

Szombat este

Forrás: baon.hu, fénykép: Szentirmay Tamás

Megszakítás