Oldal kiválasztása


Itt tesszük közé azokat a kérdéseket, amelyeket személyesen illetve telefonon kaptunk a szülőktől, érdeklődőktől. 

2009. szeptember 5.

Eddig feltett kérdések a régi óvoda tető felújításával kapcsolatban:
Itt szeretném közzé tenni azokat a kérdéseket, amelyeket személyesen illetve telefonon kaptunk a szülőktől, érdeklődőktől. Úgy gondolom, hogy másokban megfogalmazódhatnak ezek. Köszönöm, hogy a megkeresések jó szándékúak és megértőek.

1. Miért most kezdenek a munkához? A nyári szünetben nem lehetett volna ezt megcsinálni? Sokkal jobb lett volna, ha a nyáron csinálják. Akkor a gyerekek kevesebben vannak és az új óvodában bőven elfértek volna.

Válasz: Nagyon megértem a kérdését. Bizony ennek a beruházásnak a nyári szünetben lett volna a helye. A felvetés teljesen megfelel az igazságnak. Minden gondunk megoldódott volna, ha ez a nyári szünetben megvalósul. Így az örömünkben van egy kis üröm is, hiszen tudjuk, hogy minden kisgyereknek jó lett volna szeptember 1.-én óvodába jönni.

Mint a tájékoztatóba is írtam a tetőcsere pályázati támogatásból valósul meg. A pályázat sikeréről a nevelési év végén értesült az Önkormányzat. Erről éppen a régi óvoda tanévzáró ünnepségének napján – május 28.-án – kaptuk az első hírt. Bizonyára emlékeznek rá az ünneplő szülők, hogy ott már elmondtam a nagyszerűeredményt. Ez még csak egy internetes információ volt akkor, a támogatási szerződés megkötésére 2009. június 3. került sor. Ezután indulhatott el a kiviteli tervek készítése és a közbeszerzés előkészítése, melynek kiírására 2009. július 20. került sor. Ezután kezdődött a közbeszerzési eljárás, mely során szigorú határidőket kellett betartani. Ezek a következők:

Ajánlattételi határidő: 2009. augusztus 10.
Eredményhirdetés időpontja: 2009. augusztus 19.
Szerződéskötés: 2009. augusztus 27.
A munka megkezdésére csak a szerződés aláírása után van lehetőség

2. Gyesen vagyok és az óvónőkkel megbeszéltem, hogy itthon marad a kisfiam. Az a kérdésem, hogy haza vihetem-e az ebédjét az óvodából?

Válasz:  Igen. A régi óvoda felújítása miatt néhány kisgyermeknek a szüleit arra kértük, hogy gyermeke elhelyezéséről odahaza gondoskodjon. Így a szülők bejelentése alapján eddig 39 kisgyerek nem jön óvodába.  A Laki-konyhával történt egyeztetésünk alapján az otthon maradt gyerekek is igénybe vehetik az óvodai étkezések közül az ebédet.

Előzetes egyeztetés után az ebédet a Laki-konyháról 1215-1330 között lehet elvinni, névvel ellátott csereételest kell biztosítani. Az ebédet az új óvodában kell igényelni, itt vezetjük a nyilvántartást, itt is kell befizetni 10.-ét követő 4.-5. munkanapon. Fontos, hogy  a hét mind az 5 napjára kérni kell az ebédet, melyet Némethné Ildi óvoda titkárnál kell igényelni a hetet megelőző csütörtökön 9 óráig. A bejelentést személyesen, vagy telefonon a 449-154, és 70/ 934-4404-es számon lehet megtenni. Azok névsorát, akik elvihetik az ebédet, mi adjuk le a konyhának.

A kellemetlenségek elkerülése érdekében nagyon fontos a rendszeresség, a követhetőség, az időpontok betartása.

Reméljük ezzel tudtunk segíteni azoknak akik igénylik a gyerekek étkeztetését.

Ahhoz hogy ez megtörténhessen be kell jelenteni az igényt az óvoda titkárnál.

3. Meddig tart ez a munka?

A kivitelező 45 napot vállalt, az óvoda és iskola felújítására.

4.Én is otthon vagyok gyesen, nagyobb gyermekem nagycsoportos otthon maradhat-e velem?

A nagycsoportos gyerekek szüleit arra kérjük, hogy gyerekeiket mindenképpen hozzák óvodába. Szeptember hónapban megkezdjük a fejlettségük vizsgálatát!

5. Sokan vannak egy csoportba?

Szeptember 1.-én 27-28 fővel indult mind a négy csoport. Altatásnál sem volt probléma. A gyerekek kényelmesen elhelyezkedtek.

Várom további kérdéseiket, melyekre a választ itt is közzé fogom tenni.

Elérhetőség személyesen vagy az alábbi telefonszámokon:

Elérhetőség:
Óvoda: 449-154,
vagy    06/70-3944-404

Együttműködésüket megköszönve: Sütő Lászlóné         

2009. augusztus 24.

Eddig feltett kérdések a régi óvoda tető felújításával kapcsolatban:

1. Ha a másfél hónap alatt valami változás lesz és a gyermekemre nem tudok otthon vigyázni akkor hova tegyem?

Válasz: Ebben az esetben azonnal be kell jönni az óvodába és természetesen megkeressük annak lehetőségét, hogy óvodába járjon.

2. A nagycsoportosok mehetnek-e óvodába, ha otthon vagyok gyesen?

Válasz: Természetesen. Minden nagycsoportos megkezdi az óvodába járást szeptember 1.-én. Sőt arra kérjük a szülőket, hogy mindenképpen hozzák a nagyokat, hiszen szeptemberben megkezdődnek a gyerekek felmérései: beszédállapotuk, tanulási képességeik, mozgás fejlettségük stb.

3. Kiscsoportos lesz a kisfiam, mindketten dolgozunk, a mama nem tudja vállalni, mert beteg, vihetem-e óvodába?

Válasz: Igen. Azokat a szülőket kértük csak, akik gyermekük napközbeni elhelyezéséről otthonukban gondoskodni tudnak.

4. Mikor kezdhetünk óvodába járni? Már nagyon várjuk.

Válasz: Szeptember 01.-én kedden kezdődik a 2009/2010-es nevelési év. Már mi is nagyon várjuk a gyerekeket az oviba. Nagyon hiányzik a gyerekzsivaj a csoportszobákból, udvarról, tornateremből. Itt szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ha kedden a kisgyerek valamilyen okból nem jön oviba, akkor hétfőn 11 óráig telefonon vagy személyesen be kell jelenteni. / De ezt biztosan mindenki tudja. /
Tel: 06/70-3944-404

5. Ki fogja a munkákat végezni?

Válasz: Szűcs Pál

6. Nem tudnák hamarabb befejezni?

Válasz: Szűcs Pál elmondta, hogy ha az időjárás nem szól bele a munkavégzésbe, ez a 45 nap szükséges ahhoz, hogy az eredeti terveket megvalósítsák. Ígéretet tett arra, hogy nagyon igyekeznek minél hamarabb befejezni és átadni újra a gyerekeknek egy felújított óvodát.Várom további kérdéseiket, melyekre a választ itt is közzé fogom tenni.

Elérhetőség:
Óvoda: 449-154,
vagy    06/70-3944-404

Együttműködésüket megköszönve: Sütő Lászlóné          

Megszakítás