Oldal kiválasztása

Mégis vannak változások

A Lakiteleki Torna Egylet megyei másodosztályban szereplő felnőtt csapatánál a játékosok korábbi nyilatkozata alapján minden jel arra utalt, hogy együtt marad a korábbi bajnoki idényben harmadik helyen végzett csapat. Ennek ellenére történtek változások – méghozzá az utolsó pillanatokban, nem kis izgalmat okozva. Pedig csak ketten mentek, ketten jöttek. Két fiatal középpályás, Oláh Dániel és Fazekas Zoltán távozott; előbbi a megyei első osztályban szereplő kunszentmártoni, utóbbi a másodosztályba visszaesett tiszakécskei együtteshez.

Változás az is, hogy Budai János családi okok miatt felhagyott az aktív játékkal. Ugyanakkor jó hír, hogy a fiatal Virágh Attila ismét komolyan elkezdte az edzéseket. Az ő mentalitását ismerve remélhető, hogy gyorsan utolérheti magát. Bár a korábbinál valamivel rendszeresebb az edzéslátogatottsága, még mindig csak a felépülés időszakában van Barcsa Gábor, aki egészségesen, edzetten erőssége lehetne a keretnek.

Az előzmények a középpályás játék erősítésére késztették az egyesület vezetőit. Ezt szolgálta egyebek mellett Seres Zsolt baloldali védő leigazolása is. A bajnokcsapattól érkezett játékos egyebek mellett kiváltja posztjáról Kalics Józsefet, aki így előretoltan játszhat majd. Mi tagadás, ehhez magának a játékosnak is nagyobb kedve látszik. A legnagyobb feladatot az irányító középpályás megtalálása okozta. Mata Józsefet ugyanis munkahelyi elfoglaltsága továbbra is komolyan akadályozza az edzéseken, mérkőzéseken történő rendszeres részvételben. Távollétében, a csapat sikerességéhez feltétlenül szükség volt egy, a szerepkört betölteni képes játékosra. A feladat megoldása a többször, magasabb osztályt is megjárt Bagi Istvánra hárul, aki Tiszakécskéről érkezett. Csak remélni lehet, hogy lesz alkalom arra is, hogy mindkét irányító megfelelő erőnléti állapotban, jó formában a csapat rendelkezésére áll. A történet része az is, hogy a házi gólkirály Fórizs István vállalta a játék folytatását. Mindezek után azt lehet mondani, hogy a célkitűzéseket teljesíteni képes együttes áll Dudás György edző rendelkezésére. Az egyesület vezetői és meghatározó lakiteleki játékosok szerint a következő bajnoki idénynek is egy szerencsésen kialakult kerettel lehet nekilátni. Az edzéslátogatottság alapján kialakult keret: Körtvélyesi Ödön, Tóth Sándor, Juhász József, Virágh Attila, Molnár Arnold, Seres Zsolt, Aczél Péter, Tánczos Tamás, Magyar Péter, Budai Dávid, Bagi István, Kalics József, Mata József, Lángos László, Verebélyi Gábor, Fórizs István, Kovács Péter, Barcsa Gábor, Gulyás Péter. Szükség szerint cserekapusként Bujáki Péter, illetve Bilus Zoltán még aki a csapat rendelkezésére áll. Mindezek mellett nem titok, az edzők, valamint az adott játékosok megállapodása alapján egy-egy ifjúsági játékosnál szó lehet a felnőttekkel együtt történő edzésre, alkalmanként a köztük való szereplésre.

A sorsolás már megtörtént, első mérkőzésüket itthon játsszák a csapatok, a második forduló pedig már rangadót ígér. A forduló sorrendje:    

1. Aug. 16. 17 óra Lakitelek – Jakabszállás
2. Aug. 23. 17 óra Nyárlőrinc – Lakitelek
3. Aug. 30. 17 óra Dunavecse – Lakitelek
4. Szept.06. 16:30 óra Lakitelek – Harkakötöny
5. Szept. 13. 16:30 óra Kecskeméti LC – Lakitelek
6. Szept. 20. 16 óra Lakitelek – Csólyospálos
7. Szept. 27. 16 óra Tabdi – Lakitelek
8. Okt. 4. 15 óra Lakitelek – Bugac
9. Okt. 11. 15 óra Tiszaalpár – Lakitelek
10. Okt. 18. 14:30 óra Lakitelek – Tiszakécske
11. Okt. 24. 13:30 óra Lajosmizse – Lakitelek(szombat)
12. Nov. 1. 13:30 óra Lakitelek – Kiskunfélegyháza
13. Nov. 7. 13:30 óra Városföld – Lakitelek(szombat)
14. Nov. 15. 13:30 óra Lakitelek – Kunfehértó
15. Nov. 21. 13 óra Pálmonostora – Lakitelek(szombat)

A jelzett időpontnál két órával korábban kerül sor a közvetlen utánpótlás csapatok mérkőzéseire.

Reménykedhetnek az ifjúságiak

Mivel a tavalyi bajnok a felnőttekkel együtt magasabb osztályba lépett, elvileg a lakiteleki csapat számít a legesélyesebbnek, a mezőny legjobbjának. Persze nem lenne jó, ha ez a tudat elkényelmesítené, elbizakodottá tenné a játékosokat; a papírforma szerint azonban lehet így számolgatni. Az esélyesből persze a lehető legbiztosabban akkor lehet bajnok, ha egyetlen ellenfelüket sem becsülik alá.

Kettős feladat előtt állnak a fiatalok. Fel kell dolgozni a sikeres bajnoki szereplés lehetőségét, miközben arra is gondolni kell, hogy az lenne a jó, ha egy-két játékos esetenként már akár a felnőtteknél is rendelkezésre állna. A helyzet megoldható, hiszen két, egymás munkáját segítő edző dolgozik a csapatoknál. A dolog már csak azon múlik, hogy a Győri Sándor szintű tehetségek vágynak-e a felnőttekkel közös edzésre, esetenként a felnőttek közötti szereplésre.
Ha lehetséges sikerekről beszélünk, nem szabad megfeledkezni arról a munkáról sem, ami oda vezethet. Ebből a szempontból az edzéseket figyelemmel kísérőknek bizony ma még lehet hiányérzete, hiszen eléggé hézagos az edzéslátogatás. Már két hét sincs hátra a bajnoki rajtig, amikor a csapatból egyszerre még mindig csak heten-nyolcan edzettek. Edzőjük Molnár Arnold rá jellemző módon kellően elszánt. A körülmények azonban az újabb edzőnek is könnyen kedvét szeghetik.     

Edzenek a serdülők is

Augusztus első hétfőjén megkezdték a felkészülést az egyesület serdülő labdarúgói is. Az első edzésen huszonnégy fiatal jelent meg: Rózsa Máté, Kalócz Gábor, Kálmán Dávid, Lovas Tamás, Sütő Norbert, Varga Dániel, Király Szabolcs, Rácz Zsolt, Lobkovitz Bence, Deák László, Kecskés Zoltán, Szabó Bence, Barcsa László, Tassi László, Sallai András(Rózsa József edzővel balról jobbra ők alkotják az állósort); elöl pedig Géró Roland, Madari Márton, Faragó Dávid, Szilvási Dávid, Csernák Richárd, Pesti Krisztofer, Bakos Dániel, Dobos Zoltán, Egyed Róbert láthatók. Természetesen mint lenni szokott, a nagy érdeklődés mellett is voltak hiányzók. Még a bajnokság beindulása előtt a keret kialakulásáról igyekszünk hírekkel szolgálni. Addig is várjuk leginkább az 1994-95-ös korosztályból a jelentkezőket.

LTE fotóalbum | A serdülőcsapat

Rózsa József edző rövid bemelegítés után játék közben ismerkedett a csapat tagjaival. A népes társaság három csoportra osztva félpályán körmérkőzést vívott egymással. Elég sűrűen voltak, így a jól tömörülő védelmek, és egy-egy kapusbravúr következtében mindössze két gól született. A játék ennek ellenére lendületes és nagyon élvezetes is volt.

A megyei labdarúgó szövetségtől olyan híreket lehet hallani, hogy nagyon komolyan veszik a korosztályok korhatárait. A sokak által vitatott probléma MLSZ egyeztetés elé kerül, ahonnan az egyesület természetesen jó híreket remél majd. Bárhogyan is lesz, arra mindenképpen számíthatnak a fiatalabbak is, hogy edzési, versenyzési lehetőségeket keres számukra is az egyesület.

Megszakítás