Oldal kiválasztása

Navfúvósok

A Nemzeti Adó- Vámhivatal (NAV) pénzügyőr fúvószenekara játszott ismét a lakiteleki piacon szerda reggel.

Az országosan ismert és kedvelt hivatásos fúvószenekart negyedik alkalommal hívta meg a lakiteleki Népfőiskola, hogy pihentető csapatépítő táborban vegyenek részt. A három napos tréning mindennapi része a közös zenélés, gyakorlás Kapi-Horváth Ferenc vezetőkarmester és Nyers Alex karmester irányításával. 

Miért is ne szórakoztathatná a pénzügyőr zenekar – egyenruhájukkal is magukra irányítva a figyelmet – a helybéli lakosokat ott, ahol szerdánként a legtöbben megfordulnak. Ott, azon a piacon, ahol mindenkinek jut egy kis ideje egymással szót váltani. 

A zenekar a Jászkun indulóval vonult be a piactérre. A fegyelmezett és összeszokott zenei játék éppúgy elnyerte ismét a vásárlók, őstermelők és árusok tiszteletét, mint az előző évben. Ez évben már nem kelltettek akkora riadt zsongást a piactéren az egyenruhában megjelenő pénzügyőrök, mint az első alkalommal. Most már tudták és várták a közkedvelt dallamokat. 

Nemzeti Adó- Vámhivatal (NAV) pénzügyőr fúvószenekara

Nemzeti Adó- Vámhivatal (NAV) pénzügyőr fúvószenekara

A piac lüktetése, zsongása lecsendesedett, a kereskedelem megfeneklett mindaddig, amíg játszott a zenekar. Voltak, akik a távolból halva a zenét, igyekeztek a piacra, hogy még inkább megismerhessék a zenekart. A zenekart, amely néhány percben kiragadta a jelenlévőket a mindennapok szürkeségéből. Új élményekkel és érzésekkel tette gazdagabbá a szerdai piacok életeseményeit. Jövőre is visszavárjuk a zenekart- hangzott az árusok és vásárlók egybefüggő kérése a távozó zenekar felé. Délután a Népfőiskolán táborozó kárpátaljai gyerekek előtt is fellépett a zenekar, nagy sikerrel.

Megszakítás