Oldal kiválasztása

konyvtar

A lakiteleki Községi Könyvtár a Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjteményének Kollégiuma által kiírt „Kistelepülések könyvtárainak szakmai eszközfejlesztése, korszerűsítése” című pályázatán a legmagasabb elnyerhető összeget – 3,5 millió forintot – nyert el. A pályázatot az önkormányzat további 1,7 millió forinttal támogatta, így a belső felújítás során felhasználható teljes összeg 5,2 millió forint.

Az önkormányzat támogatásából belső átépítés, villanyszerelés, padlóburkolás illetve festés valósítható meg. Az elnyert pályázati összegből az átalakuló belső terek lehetővé teszik, hogy kialakításra kerüljön egy gyermekbirodalmat, melyben a korosztálynak megfelelő asztalok, székek, új polcrendszerek kerülnek elhelyezésre.

Külön helységben kerül a felnőtt korosztály irodalma, mely szintén új bútorokkal fogadja olvasóit. A projekt keretein belül megvalósul egy új, modern regisztrációs pult kialakítása is.

A felújítási munkálatokat a tervek szerint az ősz folyamán veszik kezdetüket, és várhatóan tavasszal fejeződnek be, így ezt követően már egy modernebb környezetben, és a megszokott kedves, udvarias kiszolgálással várja kedves olvasóit a Községi Könyvtár.

Megszakítás