Oldal kiválasztása

Szivárvány Ovi

Az Eötvös Iskola Szivárvány Napköziotthonos Óvodájának hírei, aktualitások, fontos információk valamint képek a hónap eseményeiről – április

Kanyargós kis patak partján
kis nyulacska bandukol
Hímes tojást dugdosott el
kiskertedben valahol

Amint látom, megtaláltad,
ott vannak az asztalon

Kölnivízzel meglocsollak,
ha a sárgát megkapom!Visszatekintés márciusra | Sütő Lászlóné, óvodavezető


Márc. 7.       Ovizsaru program a nagycsoportosoknak
Márc. 24.     Részt vettünk a „Kistérségi Sportnapon Kunszentmártonban
Márc. 26.     Óvodánk részt vett a Tiszakécskei Óvodai Szakmai Napok programján
                      – Gyermekrajz kiállítás – Téma: Meseillusztrációk
                      – Meseterápia az óvodában
                       Előadó: Bajzáth Mária pedagógiai szakértő, meseterapeuta
                      – Mesedélután – óvodásaink meséltek  
Márc.27.      A Beóvodázási munkacsoport ülése, az óvodai beiratkozás előkészítése
Márc. 28.     Népdaléneklő verseny az általános iskolában
                      Zsűritagként részt vesz Vankóné Török KatalinÁprilisi események | Sütő Lászlóné, óvodavezető


Ápr. 2-3-4.     ÓVODAI SZAKMAI NAPOK
Ápr. 5.     A Zöld óvoda program keretében Kecskeméten Környezetvédő és Tudatos Fogyasztó Konferencia lesz, melyen bemutatjuk a „Kékszalag” projektet, amit a Víz világnapján valósítottunk meg.
                      Részt vesznek: Horváth Istvánné és Sütő Lászlóné
Ápr. 10.   Az óvoda-iskola átmenet munkacsoport foglalkozása, melyen szakmai megbeszélés lesz a tanköteles korú gyermekek  fejlettségéről.
Vendégeink: Olajos István iskolaigazgató és a leendő első osztályos tanító nénik.
Ápr.12.   A Környezeti munkacsoport és az Óvoda-iskola átmenet munkacsoport szervezésében Szülői Információs foglalkozást tartunk a leendő első osztályos gyermekek szülei számára.
Ápr. 13.        Látogatás a kecskeméti Ciróka Bábszínházba
                      A bérletes előadás címe: A téli tücsök meséje  
Ápr. 14.        ISKOLAI BEÍRATKOZÁS 8:00-12:00 óráig
                      Helye: a Lévai iskola
Ápr. 16-17.  ÓVODAI BEÍRATKOZÁS 8:00-17:00 óráig
                      Helye: az új óvoda
Ápr. 19.        FÖLD NAPJA a nyárlőrinci óvoda szervezésében a nagycsoportosoknak
Ápr. 17-18.  Anyák napi fotózás és ballagási csoportkép készítés
Ápr. 28.        TŐS-TÚRA Vezeti: Sütő Lászlóné

Figyelem munkarend változás!
Április 21-e munkanap, április 30-át dolgozzuk le!
Április 30-án és május 1-én az óvoda zárva tart.


Májusi előzetes | Sütő Lászlóné, óvodavezető


ANYÁK NAPI ÜNNEPSÉGEK  a csoportokban
– Bóbita csoport május 9-én du. 1630 órakor   
– Pillangó csoport május 8-án du. 1700 órakor
– Margaréta csoport május 9-én du. 1700 órakor  
– Katica csoport május 8-án du. 1630 órakor
– Napsugár csoport május 10-én du. 1700 órakor   
– Vackor csoport május 7-én du. 1700 órakor

Máj. 10.: A Madarak és fák napja alkalmából kirándulás a kecskeméti Vadasparkba a Szülői Szervezet támogatásával.Gólya-hír


A Napsugár csoportos Török Richárdnak  2012. február 5-én kistestvére született.
Neve: Török Nándor

Szeretettel gratulálunk, és jó egészséget kívánunk nekik!Beíratkozás az óvodába | Sütő Lászlóné, óvodavezető, óvodavezető


Ideje:                      2011. április 16-17.       8:00-17:00 óra
Beíratás helye:    Új óvoda Lakitelek Kiss J. u. 1/a

Beíratható: az a gyermek, aki 2012. május 31-ig betölti a harmadik életévét.

Óvodába felvehető: az a gyermek, aki harmadik életévét betöltötte és felvételét az óvodai férőhelyek száma lehetővé teszi.

A közoktatási törvény értelmében az ötödik életévét betöltött gyermeknek kötelező a nevelési év kezdőnapjától szeptember 1.-től, napi négy óra óvodai nevelésben részt venni.

A beiratkozáshoz szükséges:
– a szülő személyi igazolványa,
– a gyermek születési anyakönyvi kivonata, lakcím-kártyája és TAJ kártyája
– Jelentkezés óvodai elhelyezésre, óvodai nyomtatvány, mely letölthető erre a hivatkozásra kattintva és az óvodában az óvoda titkárnál,  
a nyomtatvány a  jelentkezés napján az óvodában is kitölthető. /
– a gyermek tartós betegségét igazoló dokumentum,
– az étkezési térítési díj csökkentésére jogosító dokumentum,
– amennyiben a gyermek halmozottan hátrányos helyzetű, úgy az ezt igazoló szülői nyilatkozat másolata
– amennyiben a gyermek sajátos nevelési igényű, úgy az ezt igazoló dokumentum

A beiratkozás napján kérjük gyermekeikkel, együtt érkezzenek az óvodába. A délelőtt folyamán a gyerekek játszhatnak az óvodai csoportszobákban és a játszóudvaron.

Mindenkit szeretettel várunk!


Az óvodába járás fontossága | Gulyásné Szabó Gizella, óvodapedagógus


Hamarosan új apróságok kiscipője kopog az óvoda folyosóján, bővül az „óvodások világa”. A beiratkozás alatt kíváncsi szemek  kukucskálnak be a csoportszobákba, vonzza őket a sok játék, a gyerekzsivaj. Kíváncsian, várakozással, izgalommal telve jönnek a szülők is: „Megszokja? Jó lesz ott neki nélkülem? Vigyázni fogják a lépteit, mint én? Kedves az óvó néni? Megfelel majd a gyermekem az elvárásoknak? Megtanult mindent mire iskolás lesz?” Millió kérdés, s a válaszok majd folyamatosan érkeznek: Igen, megszokja, jó lesz neki és vigyáznak rá! Megtanul öltözni, a nagy tálból egyedül levest szedni, az új játékkal játszani, rendet rakni. Mire „nagy lesz”, tudja a napokat, hónapokat, megtanulja mire való az olló a kés, s melyik mesében szerepel a piszén pisze kölyök mackó. Megtanulja a társai nevét, s megtanulja kezelni a konfliktusait is, az óvó nénik segítségével tanulni kezdi az életet. Ám nem csak a gyerekek, az óvó nénik, dajka nénik is izgalommal várják ezt az időszakot. A lelkiismeretes, igazi gyermekszerető felnőttek számára is jeles napok következnek. Tervek, új ötletek, új feladatok hosszú sora vár rájuk a kicsik között. Sok-sok kirándulás, bábszínház, foci és tánc, mozgás és játék teszi teljessé az óvodás éveket. Az itt dolgozó felnőttek gyermekszeretete, gondos figyelme, együttérzése, segítőkészsége, önzetlensége, személyes példamutatása jó alapot teremt a családból vagy bölcsődéből az óvodába, majd az óvodából az iskolába történő átmenet.Szakmai napok Tiszakécskén | Gulyásné Varga Edit, óvodapedagógus


Meghívást kaptunk a Tiszakécskei Városi Óvodák és Bölcsőde tagóvodáinak nevelőtestülete által szervezett Szakmai Napokra a helyi Művelődési Központba. Óvodánkból Sütő Lászlóné, Gyuricsánné Pleva Éva, Romhányi Olga, Gulyásné Szabó Gizella és Gulyásné Varga Edit vett részt a megnyitón és az azt követő, Meseterápia az óvodában című előadáson. Az előadó Bajzáth Mária pedagógiai szakértő és meseterapeuta volt, aki a Palóznaki Meseterápia Központ munkatársaként érkezett. Az óvodában nagyon sokat mesélünk a gyerekeknek  nap mint nap. Ez az előadás rávilágított arra, hogy a mese segítségével a gyerekek könnyebben felfedezik az összefüggéseket a világban, képesek lesznek ebben a rendszerben önmagukat is elhelyezni, és képesek lesznek kapcsolódni másokhoz. A mese, univerzális eszköz lehet a felnőtt kezében, olyan értékelemekhez és tudástartalmakhoz juttatja a gyerekeket, amelyek segítségével a krízishelyzeteket könnyebben megoldják, amelyek átsegítik őket egy-egy megoldandó problémán, értékválasztási helyzeten, amelyek megkönnyítik a világ és önmaguk megismerését.
Megtekintettük a gyermekrajz kiállítást, amit a Tiszaalpárról, Szentkirályról Lakitelekről és a helyi óvodákból érkezett pályázati anyagokból állítottak össze. A mi óvodánkból, Magyar Dániel, Nagy Réka, Kőszegi Zsófia, Horváth Vanessza, Faragó Lilien, Palotai Kira, Horváth Roxána, Kiss Botond, Lajkó Bianka, Szabó Csenge, Sütő Lilla, Tóth Anasztázia, Medveczki Laura, Csordás Márk, Benke Gréta, Kökény Kamilla, Nádudvari Szabolcs, Jánosi Levente, Kakó Hanna, Bátor Béla, és Tombácz Levente rajzai kerültek kiállításra. A rajzok témája meseillusztrációk. A szervezők egységesen értékeltek, rangsor nélkül mindenki egy oklevelet kapott. Gratulálunk nekik! A rajzok  itthon az óvodában is megtekinthetők lesznek az új óvodában április 2-3-4-én.
Délután 14 órától Mesedélután kezdődött, ahol a mesélni jól tudó tehetséges óvodásaink léptek fel, őket Sütő Lászlóné, Bekéné Kotvics Edit és Erdősné Ladányi Boglárka kísérte el.  Akik meséltek, Asztalos Ádám, Bánfi Andrea, Heinrich Gyöngyvér és Sütő Lilla. Nagyon ügyesen szerepeltek, mindenki oklevéllel tért haza.

Óvodai hírek - 2012. áprilisÓvodai hírek - 2012. áprilisÓvodai hírek - 2012. április

Megszakítás