Oldal kiválasztása


Óvodai esemény naptár: szeptember | Szerző: Gulyásné Varga Edit


Szept. 7.: A Szülői Szervezet megbeszélést tart az új óvodában 17:00órakor
SZÜLŐI ÉRTEKEZLETEK minden csoportban
Szept. 13. du. 16:30-kor Pillangó csoport
Szept. 14. du. 16:30-kor Bóbita csoport, 17:00-kor Margaréta csoport
Szept. 15. du. 16:30-kor Napsugár csoport, 17:00-kor Katica csoport
Szept. 16. du. 16:30-kor Vackor csoport
Szept. 21.: A Szülői Szervezet megbeszélést tart az új óvodában 17:00órakor
Szept. 22.: „Hogyan készül a must?” címmel a Népfőiskolán programok az óvodás gyerekek számára.
Szept. 24.: Nyílt napot tart a Yamaha Zeneiskola 15:30-18:00 óráig az új óvodában
Szeptember hónapban a fejlesztő munkaközösség és a minőségirányítási munkacsoport megtartja első foglalkozását.

2010. OKTÓBER 8.
NEVELÉS NÉLKÜLI MUNKANAP
lesz az óvodában.
–    ezen a napon a nevelőtestület a nevelési év tervezésével foglalkozik


Befejeződött a TÁMOP 3.1.4. „ Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – innovatív intézményekben” című pályázat | Szerző: Szentirmay Tamásné, szakmai vezető


Óvodánkban a kompetencia alapú óvodai programcsomag a BÓBITA csoportban került bevezetésre, a pályázatban vállaltak szerint 5 évig viszik tovább a programot. A bevezető csoportban az óvónők a négy őselem: LEVEGŐ, TŰZ, VÍZ, FÖLD komplex tématerv javaslatok alapján dolgoztak.
A környezeti témákban sok újszerű tapasztalatra tettek szert a gyerekek, sikeresek voltak a közös alkotások, tapasztalatok, élmények, kirándulások, a szülőkkel együtt átélt programok. A MESELÁDIKÓ használata során az árny – fény játékkal színesedett a mesék feldolgozása a csoportban. A pályázat kapcsán 5 óvónőnk 14 továbbképzésen vett részt az elmúlt tanévben.
Nevelőtestületünk a Budapesti Pitypang óvodával vette fel a kapcsolatot, nagyon érdekes, sok új, hasznos ismerettel gazdagodtunk a projekt tervezés és megvalósítás terén. Tanév végére elkészült  a Helyi Óvodai Nevelési Programunk módosítása, amelybe beleépítettük  az új szemléletű kompetencia alapú óvodai programcsomag  elemeit. Óvodánk csoportjaiban egy projekt és egy témahét magvalósítására kerül sor minden évben.


Ovi vakáció | Szerző: óvónénik


Óvodánk , a nyári szünetben  1-2 hetes ciklusokban programokat szervezett, a Lakiteleki Óvodáért Alapítvány és a Szülői szervezet támogatásával.
Így kerülhetett sor az idén ismét lovaglásra, természetjárásra, bábkészítésre, barkácsolásra és pancsolásra. A programokat az óvónénik szervezték és vezették, természetesen szülői segítséggel és hozzájárulással.
A programszervezők rövid beszámolóját olvashatják most
Bekéné Kotvics Edit indián nevén „Vörös Medve”: Az Ovi-vakáció programsorozat első hetében az indián kultúrával ismerkedhettek a résztvevő gyermekek. Zenéjükre táncoltunk, fejdíszt és karkötőt készítettünk, arcunkat harci díszbe öltöztettük. Az íjászat rejtelmeibe Csille Lajos, míg az agyagozás varázslatos világába Czinege Edit vezette be kis indiánjainkat. Készültek álomfogók, totemoszlopok és plakettek is. Mozgalmas hetünket vidám indián ügyességi versenyekkel zártuk. Megválasztásra került többek között a legerősebb, leggyorsabb, legizmosabb indián és legügyesebb vadlóbefogó is. Összesített eredmények alapján választottunk törzsfőnököt. Ezúton is köszönöm a Szülők, Mokosné Mariann, Czinege Edit és Csille Lajos felajánlásait, munkatársaim lelkes munkáját!
Gulyásné Szabó Gizella: Július 5-től egy héten keresztül vártuk minden reggel a gyerekekkel közösen Csókát a foltos póni lovat. Ebben az évben Dobecz Éva az óvoda melletti parkban lovagoltatta a gyerekeket. Minden kisgyerek szívesen ült fel a pónira, az ügyesebbek elengedett kézzel, háttal és oldalt ülve is tudtak már a hét végén lovagolni. A fáradságáért, türelméért a kis pónit répával, almával jutalmazták a gyerekek. A délelőtt folyamán lovacskákat rajzoltunk, színeztünk, festettünk hajtogattunk. Köszönjük Dobecz Éva türelmét és kedvességét.
Gulyásné Varga Edit: A bábos héten, az óvoda udvarán felállítottuk a báb paravánt, ahol a gyerekek kedvükre bábozhattak, és bábszínházast játszhattak kesztyűs- ujj- és sík bábokkal egyaránt.  Lehetőséget kaptak arra is, hogy saját bábszínházat készítsenek. Ezen a nyáron, „varázs babákat” és mini bábszínházat készíthettek a gyerekek saját maguknak. Az egyszerű kartonból vagy színes papírból készített játék figurákkal izgalmas történeteket találtak ki a gyerekek, amelyeket a többieknek is bemutattak, ezek elkészítése, barkácsolása pedig kitűnő szórakozást jelentett számukra. Abban reménykedem, hogy az elkészült munkákkal otthon is sikerült egy jó bábszínházast játszani, közösen a szülőkkel.
Bohács Jenőné: Július utolsó hetében szerveztük a környezeti hetet. Célunk volt hogy minél több közlekedési eszközt, járművet kipróbálhassanak a gyerekek. Közlekedési szabályokat és viselkedési formákat gyakoroljanak séta, kerékpározás lovas kocsizás, autóbuszozás,és vonatozás közben. Az első napon fagyizással egybekötött sétán vettünk részt. Másnap kerékpár túráztunk a biztonságosan közlekedni tudó gyerekekkel. Szerdán lovas kocsizással, csacsifogatozással egybekötött kis állatokkal való ismerkedés történt, majd csütörtökön autóbuszozás Tiszaalpárra. Pénteken Kecskemétre vonattal utaztunk. Szerencsére sok vidámsággal balesetmentesen játékosan zárult a tizedik alkalommal megrendezett hét.
Vankóné Török Katalin: Augusztus első hetében az időjárás kedvezően alakult, annál is inkább, mert a hét a vízzel  kapcsolatos elfoglaltságok köré szerveződött. Fürödtek a gyerekek a medencében az óvoda udvarán, két alkalommal a strandoltak a Tősfürdőben. Saraztak, útvesztőket készítettek, amelyhez az udvaron található faleveleket, ágakat, virágokat is felhasználták. Minden nap fürdőruhában, és papucs vagy cipő nélkül játszottak, élvezve talpukkal a homok melegét. Köszönjük az ingyenes strandbelépőket Herczeg Józsefnek, a szülőknek az autós szállítást.


Óvodások lettek a Molnár ikrek! | Szerző: Sütő Lászlóné, óvodavezető


Nagyon érdekes és különleges
pedagógiai feladat ikreket nevelni az óvodai közösségben, de ennél csak a
hármas ikrek nevelése az izgalmasabb. Lakiteleken az utóbbi években az S Nagy
ikrek neveléséhez volt szerencsénk. Balázs, Karcsi és Ádám már az általános
iskola 8. osztályába járnak. Most Molnár Kolos, Molnár Benedek és Molnár Gergő
érkezett hozzánk, a Katica csoportba. Óvónőjük Szentirmay Tamásné, Gulyásné
Szabó Gizella, a daduskájuk Tóth Mihályné. Egy hét eltelte után mondhatjuk,
hogy szeretnek óvodába járni, nyugodtan játszanak és mindent tudnak amit egy
óvodás kisgyereknek tudni kell.

Óvodai hírek - 2009 szeptemberÓvodai hírek - 2009 szeptemberÓvodai hírek - 2009 szeptemberÓvodai hírek - 2009 szeptember

Óvodai hírek - 2009 szeptember

Megszakítás