Oldal kiválasztása


Az Eötvös Iskola Szivárvány Napköziotthonos Óvodájának hírei, aktualitások, fontos információk valamint képek a hónap eseményeiről – november


Visszatekintés októberre | Szerző: Sütő Lászlóné


Okt. 15.:     Kanizsa-teszt  – a tanköteles korú gyermekek vizsgálatáról bemutatót tartott az óvónőknek Gulyásné Szabó  Gizella és Gulyásné Varga Edit.
Okt. 16-18.: A beóvodázási felelősök továbbképzésén vett részt Sütő Lászlóné.
Okt. 19.:     Jakabszállás polgármestere, jegyzője és az óvodavezetője megtekintette óvodánkat és a sószobát.
Okt. 27.:     Az óvónénik meglátogatták az első osztályosokat, délután pedig a beiskolázás tapasztalatairól szakmai megbeszélést tartottak a tanítónénikkel.


Novemberi események


Nov.4:        A tűz témakörében első projektnap a Bóbita csoportban.
Nov. 11.:    Az „Idősek napja” alkalmából NYÍLT NAP A NAGYSZÜLŐKNEK!  
Nov. 12.:    Szakmai tapasztalatcsere a gondozónőkkel az óvodai beszoktatásról.
Nov. 13.:    Apáczai-nap az iskolában. Délután 13:00 órától  előadás  a pedagógusoknak a stressz-kezelés témakörében az általános iskolában.
Nov. 14.:    Tős-túra, vezeti: Vankóné Török Katalin.
Nov.17.:     Képességfejlesztő játékok bemutatója vásárlási lehetőséggel egybekötve az óvónénik ajánlása alapján, a tanulási zavarok megelőzése érdekében. Kezdés 16 óra
Nov. 17.:    Ének továbbképzésen vesz részt Gyuricsánné Pleva Éva és Madari Istvánné.
Nov. 18.:    Fotózás 8:30-tól az óvodában a Katica, Margaréta és a Vackor csoportban.
Nov. 19.:    Fotózás 8:30-tól az óvodában a Pillangó, Bóbita és a Napsugár csoportban.
Nov.20.:     Nagycsoportosainkkal a kunszentmártoni múzeumba látogatunk. Megtekintjük az állandó és időszaki kiállítást a Jászság és a jászok életéről, valamint kézműves foglakozáson veszünk részt.
Nov. 25.:    Előadás a szülőknek du. 16:00 órakor. A szülők segítése a tanulási zavarok megelőzésében!
 „De jó már én is tudom!” A tanulási zavart okozó részképességek felismerése, a gyerekek fejlesztése a Szindelár-programmal. Vezeti: Szentirmay Tamásné.
Nov 26.:    Nevelőtestületünk néhány tagja Nyárlőrincen az OKOS-KOCKA bemutatóját tekinti meg.


Előzetes decemberre


A tornaterem elfoglaltsága miatt a Luca-napi táncház elmarad!

Dec.2.:     Mesélő dallamok: „ Jön a Mikulás” dalok és történetek Dóbiás Péter és zenész barátai előadásában.
Dec. 4.:    Jön a Mikulás! A mikuláscsomagot a Szülői Szervezet vásárolja meg.
Dec.12.:  A Felújítás előtt álló művelődési házban az óvoda Szülői Szervezetének szervezésében RETRÓ DISCÓ lesz!    


„De jó, már én is tudom” | Szerző: Szentirmay Tamásné, óvónő


A tanulási zavart okozó részképesség-gyengeségek felismeréséről és a fejlesztő programról szeretnénk beszélni az érdeklődő szülőknek november 25-én 16 órakor.
A fejlesztő, gyakorló program játékos jellegű, a szülővel otthon is játszható gyakorlatokból áll. Ha eljönnek vihetnek haza a tarsolyukba ezekből a játékokból.
Tanuljunk játszva!


A játékról | Szerző: Szentirmay Tamásné, óvónő


Sokszor beszéltünk róla, hogy a játék alapvető szükséglete a gyermeknek örömet szerez, felkelti a kíváncsiságát. Segítségével kifejezhetik érzéseiket, gondolataikat, felfedezik a világot, kapcsolatokat alakítanak ki, szabályokat tanulnak, tartanak be.
A játék során fejlődik, alakul személyiségük.
Milyen a jó játék?
A jó játék megfelel a gyermek fejletségének és egyben segíti őt abban, hogy a következő fejlődési szintet elérje.
Ebben szeretnénk segítséget nyújtani a szülőknek a karácsonyi játékvásárláshoz ötleteket adva. A HOBLA Kft. fejlesztőjátékokat forgalmaz. Képviselőjük játékbemutatót tart november 17-én 1600 órakor az óvodában. A bemutatott és a katalógusban található játékok megrendelhetők lesznek.
Minden szülőt, nagyszülőt szeretettel várunk, óvódás korú gyerek felügyeletét 17:30-ig vállaljuk.


A Lakiteleki Óvodáért Alapítvány | Szerző: Lakiteleki Óvodáért Alapítvány Kuratóriuma


A Lakiteleki Óvodáért Alapítvány / adószáma: 18341618-1-03 / köszönetet mond támogatóinak a 2008-ban utalt jövedelemadójuk egy százalékáért.
A felajánlott támogatás összege: 290 098.-Ft, melyet udvari játékok és csoportszobai bútorok vásárlására fordítottunk a Szivárvány Napközi Otthonos Óvoda részére.

Köszönjük, és reméljük, hogy számíthatunk támogató felajánlásukra a jövőben is.

Számlaszámunk: Lakiteleki Takarékszövetkezetnél vezetett 52000018-13100052


Tős-túra | Szerző: Vankóné Török Katalin, óvónő


Ebben az esztendőben nem a megszokott útvonalon túrázunk, hanem a Tőserdő kevésbé ismert, járatlanabb erdei útján fogunk sétálni.
Várok minden felnőttet, és gyereket, aki 2009 november 14-én a szabadban, jó levegőn szeretné eltölteni ezt a pár órahosszát.
Találkozzunk délelőtt fél tízkor a Tőserdőben a parkolónál.


Nyilt nap a nagyszülőknek


2009. november 11-én délelőtt együtt játszottak a nagyszülők a gyerekekkel az óvodában. Így kedveskedünk mi a nagymamáknak és nagypapáknak és köszönjük, hogy olyan sokat törődnek kis unokáikkal.

Óvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 november

Óvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 november


Élmélnyek a csoportok életéből | Szerző: Romhányi Olga, óvónő


Látogatás a Magyar Pékségbe
Szita, szita, sűrű szita… mondogatták a Napsugár csoportos gyerekek. Közben arról beszélgettünk mi a szita, mit szitálunk, mi a liszt, hogyan készül a cipó, és máris a nagyapáink korába csöppentünk, amikor még sarlóval vágták a búzát, kévékbe kötötték, ökrös szekéren vitték a malomba, és a kemencében sült cipók illata bejárta a falu utcáit. Ez az ínycsiklandozó illat csalogatott minket is az ismét megnyílt pékségbe. A magyar zászló, a cégéren látható perec és kemence jelezte számunkra, megérkeztünk a  Magyar Pékségbe.

Megnéztük, mit süt a pék, megtudtuk, miből készül a kenyér, vásároltunk és kaptunk is kalácsot. Köszönjük a kedvességüket! Persze alig vártuk, hogy visszatérve az oviba elfogyasszuk. Majd másnap, tudásunkat felvértezve, megsütöttük a Napsugár csoport kenyerét. Igaz, csak elektromos sütőben, de a miénk volt.

Sajnálom, hogy ezeket a régi, szép mesterségeket lassan már csak képeken láthatják a gyerekek.


Lovaglás a fenyves tanyán | Szerző: Horváth Istvánné, óvónő, a program szervezője


17 fővel – kicsik nagyok egyaránt – kezdtük meg a lovaglást Dobecz Éva vezetésével a Fenyves tanyán. Csütörtökönként 13 órakor indulnak a szülők, autóval viszik ki a gyerekeket a helyszínre, 15 órakor érkeznek vissza az óvodába. Az autóval való szállítást jól sikerült megoldani. A szabályokat betartják, csendesen, türelmesen várnak a helyszínen, ki, mikor, hogy következik, kissé döcögősen indult, de ez a dolog kezd kialakulni, és most már jól halad. A létszám képlékeny, vannak akik lemorzsolódtak, főleg a 3-4 évesek, de akadt helyettük más jelentkező. A szülők a hiányzásokat az oktatóval egyeztetve hétvégenként tudják pótolni. A lovaglás, mivel csak szabadban végezhető tevékenység, ezért hideg és rossz idő esetén szünetel. Tavasszal pedig újra indul. A szülőktől Dobecz Éva munkájáról pozitív visszajelzéseket kapok. Van olyan szülő akinek állítása szerint már sokat javult gyermeke magatartása, szabálytudata mióta lovagolni jár. Remélem,hogy mindenki megelégedésére végzi Évi a munkáját, és év végére sok pozitív visszajelzést kapunk gyermekeik mozgáskoordinációja, fegyelme, türelme, ritmusérzéke stb. szempontjából.


Kirándultunk Kecskemétre az arborétumba


Október 7.-én  nagyszerű, szép őszi napon óvodánk minden csoportja a kecskeméti arborétumba kirándult.
A kirándulásunk útiköltségét  – 40.000.- Ft-ot – a Szülői Szervezet fizette, így a gyerekeknek a kirándulás ingyenes volt.
Fotókat Vankóné Török Katalin készítette a Bóbita csoportosok arborétumi sétáján

Óvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 november


A SZÜLŐI SZERVEZET HÍREI | Szerző: Ádám Ibolya, elnök


Amikor kinézünk az ablakon, a zord és hideg időben talán sokan merengtek már régi  ifjú koruk szép emlékein.
Milyen jók is voltak azok a régi bulik!

A fiatalság még sokakban él, pedig azóta már eltelt közel 20 év. Szeretnénk visszaidézni a régi disco-k hangulatát egy fergeteges nosztalgia bulival 2009. december 12-én szombaton a felújítás előtt álló Művelődési Házban.

A jó hangulatot biztosítja, hogy a zene ugyanaz lesz mint régen, mindenki felveheti ugyanazt a ruháját  mint ami akkor volt divat és a frizura és a smink is lehet a régi. Ha valakinek van otthon régi plakát, bakelit lemez vagy valami olyan tárgy a tulajdonában ami a korra emlékeztet, azt szívesen fogadjuk, mert szeretnénk ezekkel az emlékekkel díszíteni, dekorálni a Művelődési Házat. (Természetesen ezekre a tárgyakra vigyázunk, azokat mindenki visszakapja.)
Ha szeretnél igazán kikapcsolódni és egy jót bulizni gyere el, nem fogod megbánni! (részletek a kihelyezett plakátokon lesznek)

A nagy öröm miatt, hogy a régi óvodát felújítják, az idén nem tudjuk megtartani a már hagyományosnak mondható Luca-napi táncházat. A hozzá kapcsolódó karácsonyi vásár viszont nem marad el, erre készülve minden csütörtökön délelőtt 9-12 között várom az ügyes kezű kreatív szülőket az Árpád u. 9. szám alá, hogy közösen alkossunk a vásárra. Természetesen azon szülők ötleteit és ajándékait is várjuk akik dolgoznak és délelőtt nem érnek rá, de hétvégén vagy a szabadidejükben szívesen alkotnak.

Még mindig tart a Tchibo vonalkódok gyűjtése. Az akció 2009. szeptember 1. és 2009. december 30. között tart és részletes információt a www.egyuttazovodakert.hu oldalon lehet olvasni. Nem csak az óvoda nyer, hanem az is aki a vonalkódot feladja.

Az Iskolában gyűjtik a műanyag flakonokat és a fém üdítős vagy sörös dobozokat. Aki gondol a környezetére ne dobja a kukába, ezek az anyagok 50 év alatt sem bomlanak el.(www.ecotesco.hu)


Köszönjük!


A Margaréta csoportos gyerekek és óvó nénik nagyon szépen köszönik Varga Józsefnek a gyönyörű, új szekrényt, amelybe végre szépen el  tudjuk helyezni az ábrázoláshoz szükséges eszközöket.
Köszönjük a gyümölcsöket a kedves szülőknek, melyeket a gyerekek jóízűen fogyasztanak el.

Elek Istvánné Marikának köszönjük szépen a pirospozsgás almákat, a mézet, Szabóné Bende Ildikónak a sütni való tököket a Napsugár csoportban.

A Vackor csoport köszöni Holló Szilviának, Horváthné Farkas Katalinnak az almát Bodri Ágnesnek a mogyorót, Kovács Jánosnénak a mandarint, Nagy Róbertnénak a sütő tököket. Nagyon finom gyümölcs salátát készítettünk  belőlük a gyerekekkel együtt, kiváló csemegének bizonyult az őszi hűvös napokon.


Köszönet a szülői szervezetben végzett munkáért
Szerző: Gulyásné Varga Edit és Bekéné Kotvics Edit óvónők és Sütő Lászlóné, óvodavezető


A szülői szervezetben végzett munkát igazi önzetlen segítésnek tartjuk, hiszen ez az a munka, amit soha, senki nem azért vállal, mert majd valami anyagi haszonra tesz szert, sőt sok esetben még neki kell a zsebbe nyúlni, fizetni telefon és útiköltséget. Nem tudunk elég hálásak lenni ezért a feladatvállalásért, és igazi köszönő szavakat is igen nehéz találni.
Nagy Róbertné közel kettő nevelési évben segítette a Vackor csoportban a szülői szervezet munkáját. Ősszel, tekintettel arra, hogy megszületett kisfia ezt a munkát nem tudta tovább vállalni. Szabadidejét nem sajnálva vett részt a feladatokban.  Hálás szívvel köszönjük, amit tett a csoportért és az óvodáért. Fotónk a 2008-ban szervezett társadalmi munkán készűlt.

Óvodai hírek - 2009 november


Szülinaposaink


Tombácz Kata
Sebők Laura
Belicza Panna
Újvári Lénárd
Bódor Terike

Óvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 november

Óvodai hírek - 2009 november


Régi óvoda felújítása képekben


Tető nélkül a régi óvoda:

Óvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 november


Javában folyik a munka:

Óvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 november

Óvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 november

Óvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 november

Óvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 november

Óvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 novemberÓvodai hírek - 2009 november

Óvodai hírek - 2009 szeptemberÓvodai hírek - 2009 szeptemberÓvodai hírek - 2009 szeptemberrciusÓvodai hírek - 2009 szeptember

Megszakítás