Oldal kiválasztása

Olivér szeretetre, megértésre, türelemre tanít

Kisfiam, Olivér 2010.szeptember 7-én született Kecskeméten 48 cm-rel, 260 grammal. A köldökzsinór háromszor volt a nyakán, ez okozta a gondokat. A születését követően legalább négyszer élesztették újra az első 24 órában.
Ezt követően lassan javulni látszott az állapota, de 15 napos korában átkerültünk Debrecenbe, ugyanis a sok újraélesztés miatt agyvérzéseket kapott, és a vérömleny a fejecskéjében elzárta az agyvíz útját, ezért vízfejűség alakult ki nála. Három hét várakozás és erősödés után sajnos meg keltett műteni, ugyanis a vérömleny felszívódott, de nem akart beindulni agyvíz elvezetése a gerinc felé. 2010. október 12-én beépítettek egy kis mágneses szelepet a buksijába, ami levezeti a vizet a hashártya lemezei közé, ahonnan felszívódik. Miután hazajöttünk, küzdöttünk a hasfájással, 1-2 hetente jártunk vissza Debrecenbe, majd szépen kezdett alakulni minden. Novemberben elkezdtünk Dévény-tornázni, ugyanis a sokk kórházban fekvésnek és az agyvérzéseknek az lett az eredménye, hogy néhol túl gyenge (nyak), máshol túl feszes (lábak, hát) izomzata. Januárban járni kezdtünk korai fejlesztőbe is hetente egy alkalommal. Aztán decemberben nagyon rosszul alakult a helyzet. Nem evett, nem aludt, teljesen kimerült a gyerek. Kiderült, hogy túlvezet a fejecskéjében a szelep. Állítottak rajta, és aztán egészen jó lett. Januárban ismét minden rendeződni látszott, de epilepszia gyanús lett, amit EEG vizsgálattal igazoltak. West szindrómája van. Ez az egyik legrosszabb indatatú csecsemőkori epilepszia. Arra szednie kell a gyógyszereket. Nyolc hónaposan 6500 grammos, 62 centiméteres, szép nagyfiú volt. Most az EEG alapján maradnak a gyógyszerei. Megdicsérnek a tornázás miatt, ugyanis önmagához képest nagyon ügyesen csinálja a feladatokat.

Olivér szeretetre, megértésre, türelemre tanít

A 2012. júniusi kontroll vizsgálatokon mindenhol (a koraszülött utógondozó, neurológia, a fejlődés-neurológia) nagyon megdicsérték Olit. Az epilepsziás gyógyszereit is Ie lehetett csökkenteni egy tulajdonképpen jelképes adagra! Remélhetőleg idővel akár majd el is hagyhatjuk. Ez a titkos reményünk. Továbbra is járunk Dévény-tornázni, korai fejlesztőbe, zeneterápiára, szín- és fényterápiára, hetente járunk talpmasszázsra. Itthon továbbra is gyűrjük a mozgásos, látásfejlesztő és egyéb, feladatokat, ugyanis az agyvérzések és az epilepszia gyógyszer mellékhatása következtében nem lát. Ma már azonban minden napra jut valami kis újdonság, amit meg tud csinálni ez a  kisgyermek! Így lassan két év elteltével mérhető a manuális fejlődése, nagyon huncut és akaratos, pontosan tudja, mikor mit akar és mit nem.  A mozgása még mindig jelentősen elmaradt, hiszen majd két évesen nem kúszik, nem ül, nem áll, csak segítséggel, sokszor fejtartása is gondot okoz neki, de ezt kárpótolja az éles eszével, a jó kedvével, huncutságával. Az agya tudja, hogy neki szaladnia kellene már, de az izmok nem engedelmeskednek, ezért kell állandóan tornáztatni. A mozgásfejlődés lemaradását szeretnénk jelentősen javítani, amire most lehetőségünk nyílik, egy lengyel terápia keretében. Szerencsére csak Budapestig kell utaznunk, hogy részt vehessünk a kezelésben. Azonban ahogy a többi fejlesztést, ezt sem támogatja sem a TB, sem az OEP.

Ezért az állandó fejlesztések kiadásai mellett – ami havonta meghaladja a 100.000,- Ft-ot -, igen nagy anyagi nehézséget okoz ennek az intenzív terápiának a díja, ami 720 Euro, valamint ehhez jön a szállás és étkezés költsége a 3 hétre, amit Budapesten töltünk majd.
Ezért ezúton szeretnék segítséget kérni az ehhez szükséges összeg összegyűjtéséhez.
A felajánlások a következő bankszámlra küldhetők:
Pénzes Xénia, Lakiteleki Takarékszövetkezet, 52000018-15065294
IBAN: HU60 5200 0018 1506 5294 0000 0000
Tel.: +36-30/6879-750

Olivér szeretetre, megértésre, türelemre tanít

Egy gyermek szülőjének lenni kiváltság. Oli szülőjének lenni pedig hatalmas megtiszteltetés számunkra. Kimondhatatlanul hálás vagyok a Teremtőnek, hogy Olivér anyukája tehetek.
Köszönöm mindenkinek, hogy imádkoztak és imádkoznak a mai napig a gyermekemért! Kiemelném itt a korai fejlesztőnket Csongrádon, Melóné Katikát, aki maga a szeretet. Pigler-Bagi Hajni elvarázsolja a hangjával és zeneszerszámaival. Kiskunfélegyházán Báthoriné Csenki Krisztikét, a Dévény-tornászunkat, és Tiszakécskén Hegedűs Lacit, aki a reflexológia valódi nagymestere. Külön köszönöm az édesanyámnak, akire mindig számíthatunk, valamint azoknak, akik munkájukkal, szaktudásukkal felajánlásaikkal vagy akár egy kedves mosollyal is tudnak támogatni.

Olivér fejlődése nyomon követhető a következő blogon: http://oilvermindennapjai.blogspot.hu/

Megszakítás