Oldal kiválasztása

Öregfiúk mérkőzéseA találkozó napján, április 21. napján kellemes időjárással lepte meg ellenfelét a hazai csapat. Igazi labdarúgó idő volt, ideális egy hagyományos, baráti összecsapásra. A mérkőzésnek itthon mindenképpen a lakiteleki együttes volt az esélyese. A hazaiak „mestere” Szabó Attila, a mérkőzés előtt 5:3-at tippelt volna csapata javára. A vendégeket (is) képviselő Koncz János tippje döntetlen lett volna 3:3 arányban.

A mérkőzés krónikája érdekesen alakult. Amint várni lehetett, hazai rohamokkal, és helyzetekkel indult a játék. Ezek a helyzetek azonban rendre kimaradtak. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a vendégek szerencsésebbek voltak. Két támadást sikeresen fejeztek be, és váratlanul máris komoly előnyhöz jutottak. Némi átszervezés után a hazaiak kiegyenlítettek, de a vezetést ismét csak a vendégeknek sikerült megszereznie.

A 3:3-as állásnál mindenki azt várta, hogy fordulat fog bekövetkezni. A hazai csapat erőnléte látszott jobbnak, és továbbra is sorra dolgozta ki helyzeteit. Ám amikor már-már valóban elúszni látszott a vendégek várakozása, a szerencse ismételten melléjük állt. Míg a hazaiaknak két kapufára futotta, egy kontratámadásból újra megszerezték a vezetést. Az egyenlítés persze továbbra is a levegőben lógott. Már úgy tűnt, hogy a mérkőzés tekintélyes játékvezetője Őrző István is csak azért nem vet véget az összecsapásnak, mert legalább egy döntetlen eredmény kialakulását várja. Talán várta is, de a mérkőzés nem ezért tartott tovább. Egyszerűen volt még hátra egy-két perc. Hogy mi történt ez alatt? Ki lehet találni. Egy kontratámadásból az utolsó percben újabb gólt szerzett, és bebiztosította győzelmét a vendégcsapat.

A két együttes barátságát, valamint a hazaiak nagyvonalúságát jelzi, hogy az eredmény miatt egyetlen lakiteleki játékos, és a csapat vezetője sem keresett mentséget. Nem is mentségként, csak a krónika kedvéért érdemes megjegyezni, hogy a pályára lépő lakiteleki csapatból többen is hiányoztak. Köztük legalább két meghatározó játékos, Sütő László és Balla László, mindketten sérülés miatt. De ha megy neki a játék, Dombi Sándor is képes „hozzátenni”, ezúttal azonban ő is a hiányzók között volt. Soha nem lehet tudni, és most már nem is tudjuk meg, mi lett volna, ha a csapat „mágusa” is kiveszi részét a játékból. Az pedig tényleg csak magyarázat arra, hogy miért tudták a vendégek olyan jól kihasználni a helyzeteiket. Négyen a megyei harmad osztályban ma is játszanak, közte az ezen a mérkőzésen egyedül négy gólt szerző támadó. Ugyanakkor, ha ez szóba került, meg kell említeni, hogy a vendégek csapatában van a megye legidősebb aktív játékosa, egyik kapusuk, aki ezúttal sajnos betegsége miatt nem tudott pályára lépni.

A lakiteleki csapatot a következő játékosok alkották: Czakó Zoltán, Gulyás Sándor, Szabó Attila, Kotvics Attila, Hősi Győző, Sütő Imre, Budai János, Rózsa József, Molnár Arnold, Gangl János, Kecskés János, Tamási József, Tőzsér Tamás, Varga Lajos, Szabó Ervin, Verebélyi Gábor, Tóth Sándor, Kökény Szabolcs, Balázs Róbert.

Ahogyan ez lenni szokott, a találkozó finom vacsorával zárult, ami Pap Zoltán, illetve idősebb Kalics József mesterségét dicséri.

Öregfiúk mérkőzése

A nagyításhoz kattintson a képre!

Megszakítás