Oldal kiválasztása

„Muzsikál az erdő”

a gyermekeink örömére

            Május 25-én Lakitelek – Tőserdőn harmadik alkalommal szerveződik a „Muzsikál az erdő” gyermeknapi rendezvénye, mely a Magyar Nemzeti Parkok Hetének nyitóprogramja is egyben. A lakiteleki és a környékbeli gyermekeket és családokat változatos és tartalmas programokkal várjuk. Hazánk 10 nemzeti parkja bemutató standokon hívja fel a figyelmet a változatos természeti kincseinkre, a környezetvédelem fontosságára. Minden érdeklődőt hívunk, arra bíztatunk, hogy látogasson el a rendezvényre.

Muzsikal az erdo

 

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2019-ben a 16. évadára készül az ország 3 térségében. Az év első eseménye a „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban 2 napos programfolyama május 25 – 26-án kerül megrendezésre Kecskemét közelében Lakitelek – Tőserdőn és a Nyíri erdőben. A rendezvénysorozat sajátossága, hogy a klasszikus és népzenei koncerteket különleges értékkel bíró természeti környezetben tartja. A Tőserdő évszázados kocsányos tölgyei, magyar kőrisei és szilfái nemcsak rendkívüli természeti értékeket jelentenek, hanem varázslatos helyszínt biztosítanak a rendezvénynek. A rendezvény célja: az erdő és a művészetek, elsősorban a zene erejével a fenntartható, környezettudatos életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit. Hűek maradunk hagyományos szervezési elveinkhez: a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget. Várjuk a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket ingyenes programjainkra.
    Május 25-én, szombaton különösen színes és gazdag gyermeknapi programokkal készülünk Lakitelek – Tőserdőn, a Holt-Tisza partján. Kézműves foglalkozások, bábelőadás, íjászat, lovagoltatás, gyermekkoncert várja a gyerekeket és a családokat. A gyerekek kipróbálhatják a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága munkatársai által használt eszközöket. Valamennyi gyermekprogram a szülőknek és a nagyszülőknek is szól, a családokat arra bíztatjuk, hogy együtt éljék át, élvezzék az élményeket. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága munkatársai szakvezetéses erdei sétával és csónaktúrával várják az érdeklődőket, a sportolni vágyókat pedig bíztatjuk, hogy a szervezett kerékpártúrával érkezzenek a helyszínre. Ezen a napon derülnek ki a „Muzsikál az erdő” 2019-es Gyermekrajz Pályázatának eredményei, a legjobb alkotásokból kiállítás nyílik. A délután során olyan neves fellépők nyújtanak majd egyedülálló zenei csemegét, mint Navratil Andrea, a Duna Művészegyüttes szólóénekese, a Természetvédelem nagykövete, Dr. Agócs Gergely, népzenész, népzenekutató, a „Fölszállott a páva…” zsűritagja, a Ciróka Bábszínház, a Fonó Zenekar, a miskolci Reményi Ede Kamarazenekar.
    A „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban rendezvény csak példás összefogás, együttgondolkodás eredményeként jöhet létre. A rendezvény szervezése során a Muzsikál az Erdő Alapítvány mellett a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága, Lakitelek Önkormányzata, a KEFAG Zrt., a NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft., az erdőgazdálkodók és a környezetvédelmi szakemberek, valamint a művészek, civilszervezetek – a kecskeméti Kodály Iskola, az M. Bodon Pál Zeneiskola, a Bács-Kiskun Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesülete, a Nagycsaládosok Egyesülete, a Kecskeméti Kerékpáros Klub, a CSAK Alkotó Csoport – közös munkájának eredménye. A rendezvényt támogatja az Agrárminisztérium.
Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a 2019-es év „Muzsikál az erdő” rendezvényeire. Részletes információt, a programjainkat megtalálják a honlapunkon, a www.muzsikalazerdo.hu -n.

„Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

 

A részletes programterv letölthető: innen

 

 

Muzsikál az Erdő Alapítvány

Megszakítás