Oldal kiválasztása

Megkezdődött a Bocskai utca aszfaltozási munkálatainak előkészítése

 

 Bocskai 01

 

A héten kezdetüket vették a Bocskai utca szilárd burkolattal történő ellátásának előkészítő munkálatai. Ez már a hatodik utca lesz, mely a képviselő-testület munkájának nyomán aszfaltos burkolatot fog kapni.

Mint ismert, a korábbi években 5 utca: a Kodály, Esze Tamás, Liget, Martinovics és Semmelweis utcák kaptak szilárd burkolatot. A képviselő-testület megválasztásakor célul tűzte ki, hogy a lehetőségeikhez képes minél több utca pormentesítését szeretnék elvégezni. A mostani munkálatok az útszakasz kijelölésével vették kezdetüket, emellett már most kialakításra kerülnek a vízelvezető árkok, melyek a majdani aszfaltos út magasságának figyelembe vételével kerülnek kialakításra. A munkálatok a következő hetekben folytatódnak az útalap kiszedésével és kialakításával, hogy aztán remélhetőleg október közepén-végén a végső burkolat is rákerülhessen az útra, ezzel könnyítve meg az ott élők és arra közlekedők mindennapjait.

Mint ahogy azt Csikós Mihály képviselő úr is elmondta: A beruházást az önkormányzat teljesen önerőből valósítja meg. A megye több településével ellentétben az úthozzájárulást a lakosoknak csak a tényleges kivitelezési munkálatok végeztével kell megfizetni, melyre részletfizetést is lehet kérni, ezzel megkönnyítvén az ott lakók életét. A lakosok rendkívül pozitívan állnak a beruházáshoz, nagyon segítőkészek, és nagyon hálásak azért, hogy ez a régi vágyuk, az aszfaltos utca elkészülhet. Reméljük, a jövőben tovább tudjuk folytatni a megkezdett munkát, és további utcák kaphatnak szilárd burkolatot a következő években, ezzel tovább folytatván a megkezdett fejlődést.

 

Bocskai 02

Bocskai 03

Bocskai 04

Megszakítás