Oldal kiválasztása

Öregfiúk - Lúzerek 2011 Megmérkőztek az öregfiúk és a lúzerek!
Már úgy volt, hogy a 2011-es esztendő elmúlik a lakiteleki öregfiúk és a „lúzerek” mérkőzése nélkül; ami szokatlan lett volna, hiszen mára már szinte hagyományai vannak ennek az „összecsapásnak”.

Mivel az öregfiúk mindig készen állnak, a november tizenkilencedikén létrejött találkozó nagymértékben a magukat lúzereknek nevezők csapatát szervező Szabó Zsolt fáradozásainak volt köszönhető. Bár vannak közöttük, akik rendszeresen részt vesznek az öregfiúk edzésein; nagypályán, megfelelő létszámban, szerkezetileg is megfelelő összetételben csapattá szervezni őket mégiscsak külön feladat. Amint azt a tények igazolják, sikerült megoldani. Így történhetett, hogy a korábbi hírekkel ellentétben, végül mégsem az idegenben, az aktív korosztályt tekintve eggyel magasabb osztályban szereplő Csorvás csapata ellen elért döntetlennel zárta mérkőzés sorozatát az öregfiúk együttese.

Mindkét oldalon voltak hiányzók, ám így is megfelelő létszámmal vették fel a küzdelmet a csapatok. Ezt leginkább a mérkőzés utolsó perceiben lehetett tapasztalni, amikor minden feltűnés, és vélhetően a nagy tekintélyű játékvezető tudta nélkül komoly létszámfölénybe kerültek a lúzerek. Az történt ugyanis, hogy a teljes „kispadjuk”, mi több, még egy átöltözött öregfiú is pályára lopakodott. Ebben az időszakban érezhetően igen nagy nyomás nehezedett az ellenfél védelmére, de az Sütő László vezérletével állta a sarat.

Nincs ugyan jelentősége az eredménynek, csak a krónika kedvéért említhető, hogy a jó erőkből álló csapatok küzdelmében, nagyon sportszerű mérkőzésen a szervezettebb öregfiúk kerekedtek felül.

Ahogyan a játéktéren, azt követően is jól megvoltak egymással a csapatok. A „gulyáságyú” a már-már télies időjárás miatt ezúttal nem a sporttelepen, hanem a Szabó család otthonában volt felállítva. Az ízletes slambuc termetes bográcsban onnan érkezett.

Öregfiúk - Lúzerek 2011Öregfiúk - Lúzerek 2011Öregfiúk - Lúzerek 2011

Minthogy végül ez volt az öregfiúk idei záró mérkőzése, az ő idei szezonjuknak rövid értékelésére is sor került. A szakmai, szervezeti témakörben Gangl János és Szabó Attila, az önfenntartó csapat anyagi helyzetét illetően pedig Sütő László értékelt, adott tájékoztatást. Egyebek mellett az is kiderült, hogy nem állnak le, edzéseiket már hétfőtől teremben folytatják.

Öregfiúk - Lúzerek 2011Öregfiúk - Lúzerek 2011Öregfiúk - Lúzerek 2011

A fotók a mérkőző feleket, sárga mezben az öregfiúkat, kékben az ellenfelet; illetve az értékelések egy-egy pillanatát örökítették meg. A „csapatkép” kissé csalóka, mert mint kiderült, amikor készült, a lúzerek közül néhányan „szerelvényt igazítottak.” öltözőjükben. Mindkét oldalon voltak persze olyanok is, akik kissé késve érkeztek.

Öregfiúk - Lúzerek 2011

Megszakítás