Oldal kiválasztása

levai iskola1

 

Az iskola a KLIK fennhatósága alá került ugyan, de Lakitelek képviselő-testütele továbbra is fogja az iskola kezét és segít, hogy a gyermekek jobb körülmények között tudjanak tanulni.

Az önkormányzat, a szülő munkaközösség, valamint a Lakiteleki Iskoláért Alapítvány összefogásának köszönhetően teljesen megújul a Lévai iskola játszóudvara. Az első tervek még arról szóltak, hogy egy olyan játszóteret építenek, melyet bárki használhat, azonban a telekhatárok rendezése olyan jelentős plusz költséget jelentett volna, mely ellehetetlenítette volna a beruházást. Ezért új tervet kellett készíteni.

Borosné Edit tanárnő, Hajagos-Nagy Ágnes az SZMK vezetője, Pappné Icu SZMK tag, valamint az önkormányzat az egyeztetést követően közösen kiválasztották a játszóelemeket és megbeszélték a fejlesztési elképzeléseket.

Ezt követően polgármester asszony a KLIK vezetőjétől engedélyt kért a beruházás megvalósítására.

A munkák egy részével már végeztek is a szakemberek, a teljes felújítási munkálatok nagy részét befejezik a tanévkezdésig. Az udvar fái teljes fiatalításon, felnyesésen estek át, a gyermekekkel közösen elültetésre került három darab előnevelt facsemete, melyre a jelen lévő gyermekek mindegyike egy-egy ásó földet helyezett, ezzel is erősítve a legifjabb generációban a környezettudatosságot. Az udvarról eltávolításra kerültek a régi játékok, felszedték a betoncsonkokat, megvalósult a teljes tereprendezés, lefektetésre került egy automata locsoló-berendezés, mely a frissen vetett füvet fogja táplálni. A régi játékok helyére új, modern, és a mai kor biztonsági előírásainak teljes egészében megfelelő játékok kerülnek. Elhelyezésre kerül egy háromtornyú vár, egy négyes hinta, egy fészekhinta, egyensúlyozó, valamint kialakításra kerül egy homokozó is.

A nagy meleg miatt csúszik a fűmag elvetése ezért, az átadás szeptember végére várható!

Az önkormányzat célja az udvarfelújítással az, hogy a gyermekek még nagyobb kedvvel járjanak iskolába, ahol a tanórák szüneteiben jól érzik magukat, hisz a ma fiataljai jelentik településünk és az ország jövőjét.

levai iskola2

Megszakítás