Oldal kiválasztása

Sajtóközlemény a helyi szemétszállításrólA Lakitelek Nagyközség Önkormányzatának 100%-os tulajdonában álló Laki-Gazda Kft. 2012. március 28-án az Alsó-Tiszavidéki Környzetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségtől (ATIKÖTEVIFE) megkapta a települési szilárd hulladék szállításához szükséges hatósági engedélyt, így 2012. április 1-től az Önkormányzat 100%-os tulajdonában álló Laki-Gazda Kft. szállítja a lakiteleki szilárd hulladékot a Kecskeméti Regionális Hulladéklerakóba.

A szilárd hulladék szállítását végző közszolgáltató 2012. április 1-ét megelőzően a külföldi tulajdonú Saubermacher Kft. volt, tőlük veszi át a helyi közszolgáltatást a Laki-Gazda Kft. A közszolgáltató-váltással az a nem titkolt célja az Önkormányzatnak, hogy minél több helyi közszolgáltatást lakiteleki székhelyű, önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság lásson el. Ez a lépés illeszkedik az Önkormányzat általános politikájához, amelyet úgy lehet megfogalmazni: „Saját dolgainkat vegyük a saját kezünkbe!” Ennek a politikának a jegyében az Önkormányzat 2011. óta saját embereivel végezteti a helyi közutak kátyúzását, egyre több önkormányzati intézményben vezetik be a fatüzelést a korábbi gázos fűtés helyett, és 2012. január 1-től a települési folyékony hulladék szállítását is a Laki-Gazda Kft. végzi. Az Önkormányzat vezetésének mindezzel az a célja, hogy 1) külső szolgáltatók ne emelhessék a végtelenségig a közszolgáltatási díjakat 2) minél több bevétel maradjon helyben, 3) a közszolgáltatások saját kézbe vételével munkahelyeket teremtsen a településen.
2012. április 2-án (hétfő) – az új közszolgáltató első munkanapján – a település üdülőterületén keletkezett szilárd hulladékot Lakitelek Nagyközség Önkormányzatának vezetése közösen fogja elszállítani, illetve lerakásra átadni a Kecskeméti Regionális Hulladéklerakó Kecskemét-Kisfái telepén. A 13 órakor kezdődő átadáson jelen lesz Felföldi Zoltán polgármester, Madari Andor alpolgármester és dr. Tóth-Péli Emőke jegyző.

A belterületen élők részére a szolgáltatás időpontja és menetrendje változatlanul a megszokott napokon és minőségben történik a továbbiakban is!

Érdeklődni lehet Lakitelek Polgármesteri Hivatalánál: 76/449-011

Megszakítás