Oldal kiválasztása

Hamarosan nyit az új óvodánk

Ezen a reggelen, sok kisgyerek, szülő és óvodai dolgozó biciklivel érkezett az óvodába. Délelőtt az új óvodából, három óvó nénivel, – Bohácsné Ágival, Erdősné Bogival és Sütőné Magdikával – nagyon ügyesen bicikliző 13 gyermek, láthatósági mellényben körbetekert a község főutcáján, gyakorolták a forgalomban való közlekedést. A régi óvodából is csatlakozott a csapathoz négy kispajtás. A többi óvodás kerékpárral, pótkerekes biciklivel, triciklivel, vagy éppen gyalog érkezett az iskola udvarára, ahol már várta őket Fiedlerné Gumbér Ágota védőnő, és Szuettáné Bőszén Mária polgárőri minőségben. 

Bicajjal az Oviba

A védő néni a kerékpározást, mint egészséges mozgást és környezetvédő hatásáról beszélt, a polgárőr néni pedig a biztonságos biciklizés szabályairól és a kerékpár felszereléséről faggatta a gyerekeknek. Az okos válaszok után következett a sokak által várt akadályverseny, melyet Aszódiné Bea óvónő vezetett. 26 kislány és kisfiú vett részt a versenyen.

Az akadálypálya nem volt éppen könnyű, de minden versenyző megoldotta a feladatot. A legjobb időt teljesítők – Babita Zolika, Molitor Gergő, György Kieta Bendeguz, Géró Milán, Szuetta Bíborka, Bódor Bianka és Herczeg Vivien – biciklicsengőt kaptak jutalmul. A programon résztvevő gyermekek pedig örömmel fogyasztották el az ajándékba kapott cerbona szeletet. A gyermekek élményüket rajzban örökítették meg.

Megszakítás