Oldal kiválasztása

IMG 20170809 172612 01

A Holt-Tisza, és a Tőserdő településünk egyik fő turisztika látványossága.

Az utóbbi időben ismét elszaporodott a vízfelületen a rucaöröm, valamint a hínár is elburjánzott, ezzel nehezítve meg a csónakázni vágyók életét, és rontva el az összképet. Augusztus 9-én egy helyi vállalkozó felajánlásából ismét hínárvágást végeztek a partszakaszon, a munkálatok során a rucaöröm egy része is kiszedésre került a vízből.

Az önkormányzat is tisztában van azzal, hogy ez a megoldás csak felületi kezelés, és hosszú távú, tartós megoldásra van szükség. Ennek érdekében folyamatos egyeztetések folynak az illetékes vízügyi- és környezetvédelmi hatóságokkal, hogy a kialakult helyzeten közös erővel úrrá tudjanak lenni. A szakemberekkel közösen kidolgoznak egy teljes stratégiai tervet, melyet eljuttatnak az illetékes minisztériumnak, bízva abban, hogy a kialakult helyzet kezelésére anyagi forrást biztosítanak, és a Holt-Tisza visszanyerheti régi, vonzó külsejét.

Ezúttal is köszönjük a Zóna-Sped Kft ügyvezetőjének, hogy ingyenesen vállalta a partszakasz hínár mentesítését, ezzel is bizonyítva azt, hogy a helyi vállalkozók is képesek és akarnak is tenni településünk fejlődéséért!

Megszakítás