Oldal kiválasztása

Forgalomszámlálás Kecskemét elővárosi közlekedési rendszereinek fejlesztése érdekében

Mint ismeretes, Kecskemét Önkormányzata az elővárosi közlekedési rendszereinek fejlesztésére nyújtott be pályázatot, amely keretében egyebek között több közutak,
vasútvonalak fejlesztését, P+R parkolók kialakítását, intelligens közlekedési rendszerek kialakítását tervezi. Első körben a Megvalósíthatósági Tanulmány (MT) elkészítésére nyert 401.875.000 forint uniós és hazai támogatást.
Az MT részeként megtörténik a közlekedési szokások felmérése és a forgalomszámlálás, amelyet a tanulmány készítői (az UTIBER-UVATERV Konzorcium) Kecskemét tágabb vonzáskörzetében végeztetnek el.
Az autóbuszjáratokra vonatkozó felmérésben 17 település érintett: Lajosmizse, Hetényegyháza, Ballószög, Helvécia, Ágasegyháza, Izsák, Jakabszállás, Városföld, Kiskunfélegyháza, Bugac, Szank, Kiskunmajsa, Nyárlőrinc, Lakitelek, Tiszaug, Tiszakécske és Nagykőrös. E településeken a kérdezőbiztosok a megállókban várakozóknak az utazási szokásaikra vonatkozó kérdéseket tesznek fel, mellette számolják, hogy hány fel- és leszálló van, illetve hány fő utazik az adott járaton.
A MÁV-ra vonatkozó felmérésben szintén kérdezés és utasszámlálás történik, Cegléd, Nagykőrös, Kiskunfélegyháza és Kecskemét állomásokon, valamint a Cegléd- Kecskemét-Kiskunfélegyháza, a Lajosmizse-Kecskemét, a Kecskemét-Tiszakécske és a Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Kiskunmajsa vonalakon vonaton, utazás közben.
A közúti forgalomszámlálás a következő csomópontokat, utakat érinti: a 5214. és 5218. jelű utak csomópontja Kerekegyháza határában, az 52. sz. főút és 5301. jelű út csomópontja, a Kadafalva és Ballószög felé vezető 53101. jelű összekötőút, a Helvécia felé vezető 53102. jelű összekötőút. A közúti forgalomszámlálás során 5 járműosztály és a kerékpáros forgalom felmérése történik. Úgynevezett kikérdezés nem lesz, tehát a járműveknek nem szükséges megállniuk.
A felmérés során a kérdezőbiztosok kitűzővel rendelkeznek. A május 23-ai dátum kedvezőtlen időjárás esetén egy nappal módosulhat.
Kérjük a lakosság szíves együttműködését annak érdekében, hogy a projekt előkészítése sikeres legyen.


Bővebb tájékoztató olvasható Kecskemét hivatalos honlapján, kattintson ide!

Forgalomszámlálás Kecskemét elővárosi közlekedési rendszereinek fejlesztése érdekében

Megszakítás