Oldal kiválasztása

Advent I vasarnap2017 17

 

 

 

Fotóalbum

Az idei már a harmadik esztendő, amikor az önkormányzat megrendezi Adventi Rendezvénysorozatát a művelődési ház parkjában, azonban a mostani volt az első Advent vasárnap, amit hamisítatlan téli időjárásban, hóval a cipők talpa alatt tölthettünk el.

A programok ezúttal is délután kettő órától vették kezdetüket. A segítők már összeszokott csapatként működve néhány óra alatt felépítették a parkban a Betlehemet, valamit elkészítették településünk hatalmas adventi koszorúját, miközben a művelődési ház aulájában népi fajátékokat próbálhattak ki az érdeklődők, valamint kézműves foglalkozáson vehettek részt a Kézimunka Szakkör közreműködésével. Szintén hagyomány már, hogy a gyertyagyújtásra érkezőket zsíros kenyérrel, forralt borral és teával vendégeli meg az önkormányzat jóvoltából.

Este öt órakor Kiss Anita polgármester asszony köszöntötte a megjelenteket, majd Kókai Géza református tiszteletes mondta el ünnepi gondolatait, ezt követően pedig meggyújtotta az első, lila színű adventi gyertyát, mely a hit szimbóluma. Ezt követően a Bóbita csoport óvodásai mutatták be ünnepi műsorukat, majd az általános iskola alsó tagozatos diákjainak betlehemi műsora következett. A műsorszámokat követően még hosszasan folyt a beszélgetés a művelődés ház parkjában, miközben halkan szóltak a karácsonyi dallamok.

Megszakítás