Oldal kiválasztása

Felelős állattartást elősegítő ivartalanítási program

 

Lakitelek Önkormányzata pályázatot nyújt be a felelős állattartást elősegítő ivartalanítási programra annak érdekében, hogy lakosai számára biztosítsa a tulajdonukban lévő állatok (ebek, macskák) állatorvos által elvégzendő ivartalanítását és veszettség elleni védőoltását és/vagy kutyák esetében transzponderrel történő megjelölését. Csak veszettség elleni érvényes védőoltással immunizált és ebek esetében transzponderrel egyedileg megjelölt állat ivartalanítható, amelyek hiánya az ivartalanítási műtét előtt pótlandó, a transzponderes megjelölés a műtét során is elvégezhető.

Az állattulajdonos/állattartó (a továbbiakban: állattartó) köteles a jó gazda gondosságával eljárni, az állat fajának, fajtájának és élettani szükségleteinek megfelelő életfeltételekről gondoskodni. Figyelemmel az állatvédelmi szabályokra és a felelős állattartásra, a nem kívánt szaporulat kezelésének leghatékonyabb módja az ivartalanítás. Lakitelek Önkormányzata felismerte, hogy az ivartalanítás és az állatok elektronikus azonosítóval való ellátása olykor nehézkes és költséges. Ehhez szeretne az Önkormányzat pályázat útján segítséget nyújtani. Amennyiben az Önkormányzat támogatást kap a felmerült igényeket a kapott összeg keretének kimerüléséig tudja finanszírozni.

Összhangban a Kormány állatvédelmi célkitűzéseivel a pályázati kiírás a felelős állattartás népszerűsítését, a nem kívánt állatszaporulat megállításának, mérséklésének elősegítését célozza.

  •  Az igényeket személyesen:
    ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatalban Pajer Mónikánál (8. iroda) lehet jelezni (lakcímkártya bemutatásával), illetve

  • 10-20 óráig előzetes időpontegyeztetéssel Orbán Gyöngyinél a 20/617-2670 vagy Ugrina Alexandránál 70/623-6032 telefonszámon

Igényeiket 2021. június 20-ig jelezzék.

Megszakítás