Oldal kiválasztása

Minikonferencia a Nagycsaládosok EgyesületénélHagyományörző célból, immár második alkalommal került megrendezésre 2012. március 24-én a Lakiteleki Nagycsaládosok Egyesülete szervezésében a család és az egészségmegőrzés minikonferencia, melynek témája a pilates torna volt és lehetőség nyílott egy kis ismerkedésre a nyers étkezéssel is, mint az egészségmegőrzés egyik fontos tényezőjével.

Hazánkban talán még nem annyira elterjedt a pilates torna, főleg vidéken sokan még csak a nevét hallották esetleg, de személyesen nem találkoztak még ezzel a módszerrel, de aki kíváncsi volt rá és eljött az előadásra az egy nagyon érdekes, színes és elgondolkodtató programnak lehetett részese.
Mai rohanó világunkban nem hangsúlyozhatjuk eleget, hogy mennyire fontos a mozgás és a megfelelő étkezés és ahogy telnek az évek az egészségünk egyre romlik és sokan felteszik magukban a kérdést: Hol rontottam el, mivel károsítottam az egészségemet? Ha belegondolunk, hogy mennyit mozgunk napi szinten, sajnos sok embernél lehangoló lenne az eredmény.
Az étkezés pedig szintén nagyon megváltozott az évek folyamán, egyre több cukrot, fehér lisztet készételeket fogyasztunk, csak az nyerhet napjaink divatos betegségei ellen (magas vérnyomás, cukorbetegség, érrendszeri problémák…) aki tudatosan küzd ellenük.
Sajnos nagyon sok tényező befolyásolja egészségünket, de egy biztos, hogy a mozgás életkornak megfelelően bármikor egészséges és soha nem késő elkezdeni.
Ilyen torna a pilates is, aki az előadás során végigkísérte,hogy a test és a szellem mennyire szoros kapcsolatban van egymással annak szerintem meggyőződésévé vált, hogy ez egy jó módszer, nagyon hasznos lehet az egészségünkre még akkor is ha már mindenféle problémákkal küszködünk és a következő lépés már csak az lehet, hogy a gyakorlatban is kipróbálja azokat és elsajátítsa és részévé tegye életének.

Megszakítás