Oldal kiválasztása

A cserkeszőlői és lakiteleki csapatA vendéglátó cserkeszőlői öregfiú labdarúgó csapat kezdeményezésére május hetedikén szombaton került sor az első találkozásra. Ideális körülmények, szép és korszerű sportszékház, hangulatos környezet fogadta a lakiteleki csapatot.

Részletek  a Bővebben gombra kattintással

Bővültek az öregfiúk kapcsolatai

A vendéglátó cserkeszőlői öregfiú labdarúgó csapat kezdeményezésére május hetedikén szombaton került sor az első találkozásra. Ideális körülmények, szép és korszerű sportszékház, hangulatos környezet fogadta a lakiteleki csapatot. Talán csak a hőség lehetett zavaró, mert a délután ötórai kezdés ellenére még elég meleg időben kezdődött találkozó. Amint az a végén kiderült, ez a körülmény a hazai csapatot zavarta jobban. Bár évek óta megtartják heti edzéseiket, általában kispályán játszanak, ezért a nagypályás, kétszer negyvenöt perces mérkőzés ilyen időjárási körülmények között valamivel jobban megviselte őket. Aki ott volt, azért azt is láthatta, hogy csak a mérkőzés vége felé mutatkoztak a cserkei csapaton a fáradtság jelei; aminek ráadásul oka volt az is, hogy a vártnál szűkebb kerettel néztek a mérkőzés elé. Egyebek mellett így fordulhatott elő, hogy a második félidőben váratlanul, egy-egy rövid időre, a vendégek hozzájárulásával, egy fővárosban igazolt, fiatal női labdarúgó is tagja lett a hazai csapatnak.

Egyenrangú felek küzdelmeként indult a mérkőzés. Minden csapatrészt tekintve azonban a hazaiak  tűntek egységesebbnek. Jól tartották meg a labdákat, pontosak voltak a passzaik, lendületesen, gyorsan játszották be a pálya mindkét térfelét.  Egy támadás végén meg is szerezték a vezetést. Ezt követően viszont az igyekezetüknek, szertelenségüknek köszönhetően bekövetkezett leshelyzetek, illetve a végi stabil lakiteleki védekezés miatt több ígéretes támadásuk is megakadt. Ezek után a vendégeknek sikerült kiegyenlítenie, majd elsősorban a szélről vezetett támadásoknak köszönhetően sikerült megszerezni a vezetést is. Nem sokkal később pedig eggyel még tovább növelték előnyüket. Az utolsó percek egykében kapott gól már nem akadályozhatta meg a lakiteleki csapat győzelmét, amit a három találat mellett jelentős mértékben a jó védekezésnek is köszönhetett.

A látottak alapján megérdemelt a lakiteleki csapat győzelme. Végül is hatékonyabbak voltak a támadásaik, és a három lőtt gól mellett további találatokat is elérhettek volna, ha a rutinos hazai kapus nem védett volna többször is bravúrosan. A hazaiak ezzel szemben bár támadó focit játszottak, nem tették próbára egyik félidőben sem a vendégek kapusait. Többször is célt tévesztettek lövéseik.

A baráti találkozó harmadik félidejének helyszíne elsősorban nyilván az egyébként is ott tartózkodó zsúfolt vendégsereg tiszteltére nosztalgikus élőzene kíséretében zajlott; a mindig népes Termál vendéglő belső teraszán.  A visszavágóra várhatóan szeptemberben kerül sor Lakiteleken.

A cserkeszőlői és lakiteleki csapat

Megszakítás