Oldal kiválasztása

Lakiteleki Torna Egylet

Fergeteges sportbál a Népfőiskolán

Színpompás báli helyszín, sok kedves családi, baráti társaság, és remek hangulat. Ezekkel a szavakkal lehet jellemezni a községi sportegyesület február 16. napján megrendezett farsangi rendezvényét. Elfogultság nélkül állítható: minden idők legsikeresebb sportbáljának örülhettek a szervezők. És még mielőtt félreértené bárki is: arról van szó, hogy egy szépszámú, nagyon barátságos, kedves és vidám társaság érezte jól magát. Élvezte az igazi, mulatós báli zenét, tapsolt a gyönyörű hastáncos lányoknak, a nagyszerű műsorral szolgáló sztárvendégnek Aradszky Lászlónak, később végig szurkolva a tombolasorsolást. Ez volt a lényege a sikernek. Másnap öt óra is elmúlt mikor a mulatság véget ért.

Vannak, akik úgy fogalmaztak, hogy a résztvevők száma alapján, a döntően lakitelekiek részvételével megrendezett eddigi bálok közül talán ez volt a legsikeresebb.

A siker mindenképpen a helyszínnek is köszönhető. Sokakat ejtett ámulatba a Kölcsey Terem, amely saját “díszleteivel” a báli díszítés nélkül is reprezentatív, a karzattal körülölelve építészetileg is egy sajátos atmoszférát sugárzó alkotás. Ott mindenki együvé tartozónak érezheti magát. A báli sereg szerencsére szinte az egész házat “belakta”, csak a meghitt társalgásra is alkalmas, közvetlenül a karzatra nyíló néhány kisebb terem maradt érintetlen. Később talán érdemes lehet számítani ezekre is.

A Népfőiskola ezúttal nem csak a helyszínt biztosította, igazi vendéglátó házigazda is volt. Mi több, a rendezvénynek Sütő Linda személyében fiatal, kedves és tapasztalt háziasszonyt is adott. És ha már a vendéglátás szóba került, meg kell említeni Papp Zoltán segítségét is, aki a pörkölt menühöz alapanyagot szolgáltatott, amelyet Bábel Sándor a tőle megszokott biztonsággal készített el bográcsában. Még mindig a vendéglátásnál tartunk, hiszen jutott egy meglepetés éjféltájra is, amikor Szűcs Pál felajánlása, egy négyemeletes torta költemény jelent meg finom falatokat kínálva a vendégseregnek.

A rendezvényt személyes részvételével kedves felesége társaságában megtisztelte Lezsák Sándor a Népfőiskola megálmodója és “atyja”, aki sokak számára kedves tombola ajándékát, egy Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, az aranycsapatból még élő két legenda által aláírt futball labdát néhány kedves szó kíséretében a megnyitó alkalmával adta át a szervezőknek. A rendező egyesület részéről őt és kedves feleségét illették köszönet első szavai és szerény gesztusai, jelképei is. A kedvezőtlen utazási körülmények ellenére a rendezők örömére időben megérkezett a bálra Varga Sándor polgármester is, aki aznap délután még a vajdasági testvértelepülés Bajmok, Mátyás király megkoronázásának ötszázötvenedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségén vett részt. Talán meg szabad itt még annyit említeni, hogy Bajmokon a február azért ünnepi hónap, mert minden február tizenhetedike évfordulója annak, hogy Mátyás király a települést édesanyjának, Szilágyi Erzsébetnek ajándékozta.

Minthogy szépszámú volt a részvétel, sokan voltak azok is, akik különböző módon támogatták a rendezvényt. Remélve, hogy teljes a lista, íme a támogatók sora: Anka Balázs, Autóscsárda, AVON Márkaképviselet, B. Deák Árpád, Bábel Sándor, Balázs János, Botos Árpád, Cseh István, Csík József, Czakó Bt, Dombi Sándor, F. Hegedűs Gyula, Fodor József, Fornetti Pékség-Csoma Sándor, Földvári Dezső, Grácia Virágbolt, Gulyás Béla, id. Gulyás Béla, Gulyás Imre, Győri Sándor, Horváth Attila, Horváth István, Hősi Győző, Ilona Virágbolt, Jánosi Márton, Jutka ABC, Kalics József, Kalócz Antal, Kecskés János, Kökény Sándor, Kucsár László, Lakiteleki Bútorbolt, Lakiteleki Takarékszövetkezet, MC Kecskés, Mészárosné Erika, Mócza István, Mokos Józsefné, Népfőiskola Alapítvány, Papp Imréné, Papp István és családja-Park ABC, Papp Zoltán Pap Zoltán, Pesti József, Pótári Béla, Pulai Sándor, Pusztai Róbert, Riczu Tamás, S&V Kft, Sári László, Schobert András, Sütő Imre, Sütő László, Szabó Attila, Szabó László, Szabó Lászlóné, Szabóné Éva, Szűcs Pál, Takó József, Tatár Zoltán, Tényi Krisztián, Terjéki Ferenc, Termofarm Kft, Tőzsér Tamás, Újváry Kálmán, Vankó József, Varga György, Varga József, Varga Lajos, Varga Sándor, Veréb Nikolett, Verebélyi Béla, Verébné Erika, Verzár Csaba, Víg Bakter Pizzéria, Viki Divatáru Bolt. A Lakiteleki Torna Egylet sportolói és vezetői ezúton is köszönnek minden támogatást.

A rendezvény résztvevői minden bizonnyal egy hagyomány születésének részesei lehettek. A szervezők örömére ugyanis a Népfőiskola szívesen ad helyet a későbbiekben is a sportbál megrendezésének; méghozzá úgy, hogy az hivatalosan is bekerülne az intézmény programjába. Ennek a hírnek minden bizonnyal nemcsak az idei résztvevők, hanem azok is örülnek, akik hírét vették a bál sikerének, és kedvet kapnak arra, hogy részt vegyenek a hagyományteremtés későbbi folyamatában.

A szervezők, a házigazda Népfőiskola, illetve a támogatók mellett köszönetüket fejezik ki minden résztvevőnek, hiszen mindannyian hozzájárultak ahhoz, hogy a rendezvény barátságos hangulatú, vidám és emlékezetes legyen. Híre van, hogy sokan sajnálják, hogy nem tudtak részt venni, vagy valamilyen okból távol maradtak. Jövőre tisztelettel és barátsággal várjuk őket is.

Megszakítás