Oldal kiválasztása

Beregszásztól a Vereckei-szorosigMég mindig lehet jelentkezni a Beregszásztól a Vereckei-szorosig elnevezésű Lakitelek Nagyközség Önkormányzata által szervezett kirándulásra!
A kirándulás időpontja: 2012. május 31-június 3.
A részletek megtekitéséhez kattintson a Bővebben gombra!

 

 

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal.
Szállás:
Vendégszerető magyar családoknál testvértelepülésünkön, Mezőgecsén.
Ellátás: tájjellegű, bőséges reggeli, ebéd és vacsora.
Az út során utaskísérő, valamint Kárpátalján helyi idegenvezető lesz a csoporttal.

1. nap: Indulás 8.00 órakor a lakiteleki Művelődési Háztól. A beregsurányi határátkelés után, megismerkedünk Beregszásszal. Megtekintjük a római katolikus templomot (XV.sz. eleje, gót stílus), a Bethlen-Rákóczi kastélyt (XVII. sz.), az egykori vármegyeházát, egykori törvényszék épületét, úri kaszinót és a volt Oroszlán-szállót. Sétánk során megnézzük Szent István, Petőfi Sándor, Illyés Gyula szobrait, valamint a Beregvidéki Múzeumot. Estére megérkezünk Mezőgecsére, elfoglaljuk szállásunkat és megvacsorázunk vendéglátóinknál.

2. nap: Reggeli után utazás Munkácsra: látogatás Zrínyi Ilona és II. Rákóczi Ferenc által halhatatlanná vált várba. A vár valamint a történelmi- és néprajzi múzeum megtekintése. A belvárosi séta során felkeressük a Rákóczi kastélyt, a történelmi városházát és a XIV. századi Szent Mihály kápolnát. Utunk koronája: Verecke. Megérkezünk a Vereckei-hágóra (841 m), ahol a honfoglalók Árpád vezetésével először léptek az új haza földjére. Elsétálunk a már több alkalommal megrongált millecentenáriumi emlékműhöz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Keleti-Beszkidekre és a Borzsa havasokra. Napunk befejezéseképp Kárpátalja legszebb műemlékei közül megtekintjük Beregváron az 1890-1895 között épült Schönborn-kastélyt. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora, majd borkóstoló keretében ízelítőt kapunk a helyi borokból.

3. nap: Reggeli után Nagymuzsaly felé indulunk, ahol megtekintjük a templomromot. Következő úti cél Bene – református és katolikus templomok. Csetfalván a XV. században épült gótikus, kazettás mennyezetű templomot és a haranglábat nézzük meg. Tiszaújlakon a turulmadaras kuruc emlékmű megtekintése, majd Nagyszőlős nevezetességei következnek: római katolikus templom (XIV.sz), Ferences kolostor és templom (XVIII.sz.), történelmi vármegyeháza épülete és a XVII. században épült Perényi-kastély. Megtekintjük a huszti várrom „düledékeit”, ahonnan remek kilátás nyílik a máramarosi medence bejáratára, a Borzsa-havasokra, a Nagyszőlősi- és Avas-hegységre. Megismerkedünk az izai kosárfonással, megállunk a Kamionka-gerincen , majd Alsószinevéren. A Talabor szurdokvölgye és az Árpád-vonal bunkerei után célunk Felsőszinevér, sétát teszünk a Szineviri tó körül, amely 981 m magasan található. Este vendéglátóinknál vacsorázunk.

4. nap: Reggeli után elköszönünk vendéglátóinktól, majd Nevicke felé indulunk. Rövid megálló következik az Ung völgyében, megtekintjük a nevickei vár romjait majd tovább utazunk Kárpátalja fővárosába, Ungvárra. A belvárosi séta során ellátogatunk a Drugeth várba, vármúzeumba, szabadtéri néprajzi múzeumba. Megtekintjük az egykori vármegyeházát, és zsinagógát, valamint az ungvári görög katolikus székesegyházat és püspöki palotát. Az ungvári séta után hazaindulunk. Várható megérkezés az esti, ill. késő esti órákban.

A várható részvételi díj a jelentkezők számától függően: 36-41.000,- Ft/fő. (Min. 30, maximum 50 fővel számolva.) Az ár tartalmazza az utazás költségét, a szállást teljes ellátással, valamint az idegenvezetést. Továbbá tartalmazza a járulékos költségeket is, mint pl. a búcsúest költségét, a borkóstolót, a belépők árát és az utasbiztosítást.

Fontos! Az utazáshoz mindenkinek érvényes útlevéllel kell rendelkeznie!

Kérjük, hogy részvételi szándékát a lehető leghamarabb 10.000,-Ft előleg befizetésével jelezze Dávid Orsolyánál a Művelődési Házban.
További információ a 06/70/931-7886-os telefonszámon, a muvhaz@lakitelek.hu e-mail címen, illetve személyesen a Művelődési Házban kérhető.

Megszakítás