Oldal kiválasztása

Átadták a szabadtéri kondi parkot

kondipark atado 02

Fotóalbum

 

Április 19-én, délután öt órakor hivatalosan is átadták a szabadtéri kondi parkot. A létesítményt megvalósítását, mely a művelődési ház, és a gördeszka pálya között kapott otthont, az önkormányzat teljes egészében saját forrásból finanszírozta.

Jó két éve dédelgetett álom teljesült be a mai nappal, mondta el Kiss Anita polgármester asszony az átadó ünnepségen. Az Ifjúsági klub tagjaival folytatott beszélgetésen ekkor került fel ugyanis először szóba, hogy remek lenne, ha településünkön is megvalósulna egy szabadtéri kondi park és street workout pálya, mely nagyszerű kikapcsolódási, és sportolási lehetőséget biztosítana a fiatalok, és már nem annyira fiatalok számára is. A Képviselő-testület már akkor eldöntötte, hogy ha lehetősége lesz rá, akkor megvalósítják ezt az elképzelésüket is, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy Lakitelek egy élhetőbb település legyen.

A most megvalósult beruházás során lehelyezésre került három darab, páros fitness eszköz, melyek segítségével a teljes felsőtest átmozgatása lehetséges. Kialakításra került egy a szabványoknak megfelelő gumiborítású street workout pálya, melyen a test minden izma megdolgoztatató, valamint elhelyezésre került egy, az eszközök helyes használatát bemutató információs tábla is. Az átadó ünnepség keretein belül a nemzetiszín szalag átvágását követően a Kecskeméti Street Workout Team először bemutatta a pályán elvégezhető alapgyakorlatokat, majd látványos bemutatót tartottak annak szemléltetésére, hogy kellő kitartással és gyakorlással milyen speciális gyakorlatok megvalósítására lehet képes az ember, melyet az ünnepségen részt vevők lélegzet visszafojtva néztek, és hatalmas tapssal jutalmaztak.

Megszakítás