Oldal kiválasztása

FB borító Közepes

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a kistérségi települések összefogása révén immár 25 éve nagy figyelmet fordít arra, hogy megismertesse és megszerettesse a helyben megtermelt kiváló minőségű élelmiszereket, valamint az egyedi kézműves termékeket a helybéliekkel és az idelátogatókkal. Ennek fő helyszíne Kecskemét főterén a Hírös Hét Fesztiválon, augusztus 23-27. között megrendezésre kerülő Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás. Idén a Luca kút környéke ad helyet a kiállításnak, ahol 16 település mutatkozik be egy nagyszabású térségi seregszemlén több mint 100 kiállítóval, helyi termék kóstolókkal, kézműves bemutatókkal.

A Kiállítás megrendezésével az Egyesület legfőbb szándéka, hogy a látogatók megismerjék Kecskemét és térsége településeinek értékeit, sokszínű kulturális és turisztikai kincseit, vonzerejét, azokat a helyi és térségi gazdákat, kézműveseket, akik minőségi, egészséges, e tájegységre jellemző alapanyagokból készült és egyedi termékeikkel magas kulináris és esztétikai élményt nyújtanak tudatos vásárlóiknak.

2022. augusztus 23-án kedden 15.00 órától szakmai zsűri értékeli a települések által készített installációkat. 16:45 órai kezdettel a Luca kúttól indul a térségi települések felvonulása. 17:00 órától a Luca kút melletti „Aranyhomok Színpadon” nyitja meg a 25. jubileumi kiállítást dr. Nagy István agrárminiszter és köszöntőt mond dr. Salacz László országgyűlési képviselő. A jubileum alkalmából az elmúlt 25 év kiállításainak, kulturális műsorainak, mezőgazdasági és turisztikai fórumainak fotóiból válogatás várja a kilátogató közönséget.

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a pandémia okozta két év kihagyás után ebben az évben újra meghirdette a korábban nagy népszerűségnek örvendő, immáron                  VI. Aranyhomok Térségi Lekvárversenyt. Összesen 54 saját készítésű, térségi gyümölcsből főzött lekvárral neveztek az érdeklődők 13 településről. A háziasszonyok mellett ezúttal öt úr és két a szünetet hasznosan eltöltő gyerek is versenybe szállt, hagyományos lekvár, vegyes gyümölcslekvár, illetve különleges összetevőkkel gazdagított kreatív lekvár kategóriában. A kategóriánkénti szakmai zsűrizés megtörtént, melynek abszolút győztes lekvárja elnyeri a „Térség lekvárja” címet és a Weninger befőzőautomatát. A verseny eredményhirdetésére 2022. augusztus 24-én szerdán 17:00 órakor kerül sor.

2022. augusztus 26-án, pénteken a térségi települések összetartozását szimbolizáló „Kecskemét és térsége levese” készül, amihez az alapanyagok a kiállításon résztvevő településekről származnak és melyet végül valamennyi kiállító együtt fogyaszt el. A 25 éves jubileum büszkeséggel tölti el Kecskemétet és térségét, hiszen ez azt jelenti, hogy az elmúlt 25 évben nívós seresszemlén mutathatták meg munkájuk gyümölcsét és volt mit megmutatni, akár a mezőgazdaság-, élelmiszeripar-, dísznövénykertészet, akár a kézműves ipar terén. A közös siker és az elért eredmények jó alkalmat kínálnak arra is, hogy a települések az együttműködést még szorosabbra fűzzék és ez egyfajta lehetőség a tapasztalatcserére is.

A hagyományok szerint minden nap 17 órától a települések polgármesterei köszöntik a kilátogató közönséget és ismertetik meg lakóhelyüket az érdeklődőkkel, majd kulturális csoportjaik szórakoztatják a nézőket és kóstolók formájában mutatják be a településre jellemző gyümölcsöket, borokat, pékárut és más kistermelői finomságokat.

Bízunk benne, hogy a rendezvény megvalósításával újra a figyelem középpontjába kerülnek a helyi termékek és értékek és egész évben előnyben részesítik majd a kilátogatók azokat vásárlásaik során. Ünnepeljenek Kecskemét és térsége településeivel a 25. éves jubileum alkalmából! Kívánjuk, hogy még sok ilyen kiállítás, kulturális és gasztronómiai élmény várja a fesztiválozókat az elkövetkezendő 25 évben is!

További információ: www.aranyhomok.hu

 

TKK programfuzet 2022 

 A teljes programfüzetért kérjük kattintson a képre

 

Megszakítás