Oldal kiválasztása

Hamarosan nyit az új óvodánk

Zöld óvoda  májusi programja

Május 10. Madarak és fák napja. Hazánk törvényben is rögzített madárvédelme 1901-ben vette kezdetét, mert ekkor fogadták el – Herman Ottó sürgetésére – a magyar madárvédelmi törvényt. Az első “Madarak és fák napját” 1902-ben Kőszegen tartották.  A “Madarak és fák napja” az egyetlen jeles nap hazánkban, melynek igazi hagyománya van. Az ünnep célja, hogy be kell vonni a gyermekeket a jeles nap programjába, biztosítva a közös kaland, felfedezés, megtapasztalás lehetőségét, a természetben való tevékenységeket. Így formálhatjuk az egész közösség érzelmeit, gondolkodását, magatartását. Ezt a napot az élő természet megismerésére kell felhasználni, méltatva a fák, madarak és az éltető természet szerepét. Óvodásainkkal május 11-én a Kecskeméti Arborétumba kirándulunk a szülői szervezet támogatásával.


Más Zöld Jeles napok


Május 22. A biodiverzitás napja, vagyis a  biológiai sokféleség napja. A nap hivatalosan az élővilág megőrzését és a fenntartható hasznosítás egy-egy elemének népszerűsítését, megvalósításának elősegítését szolgálja.
Május 24. Európai nemzeti parkok napja. Ezt a napot először 1999. május 24-én ünnepelték szerte Európában. Célja, a természetvédelem célkitűzéseinek népszerűsítése, az egyes nemzeti parkok és más védett területek szépségeinek bemutatása, szűkebb és tágabb környezeti értékeink megtartása.


Elektromos hulladékgyűjtés az óvodában és a bölcsődében.

Május hónapban várjuk azokat a már nem használt, elromlott háztartási gépeket, amelyekre nincs szükségük. Ezek lehetnek mosó-és mosogatógépek, hűtőszekrények, konyhai gépek, barkácseszközök, hajszárítók, számítástechnikai eszközök, mikrohullámú sütők, villanyborotvák, fűnyírók, és minden olyan eszköz, amely árammal működik. Szakszerűtlenül szétszedett eszközöket nem áll módunkban átvenni! Kérjük, hogy a hulladék gépeket május hónapban hozzák el valamelyik óvodába vagy a bölcsődébe, és tegyék az arra kijelölt helyre! Az elektromos hulladékért a gyűjtő cég a Lakiteleki Óvodáért Alapítványt támogatja. Óvjuk közösen a természetet!


Zöld Óvoda Konferencia  | Gyuricsánné Pleva Éva


2015. április 20-án Horváth Istvánné és Madari Istvánné kolléganőimmel részt vettünk Tiszakécskén a 6. Zöld óvoda Konferencián, melynek helyszíne az Arany János Művelődési Központ volt. A konferencián előadást hallhattunk a tudatos vásárlásról, az ivóvíz tisztításáról. Több óvoda is bemutatta egy – egy jeles nap megünneplésének projektjét, megismerhettük az erdei óvodák programját, láthattuk tevékenységeiket. Mi a “Bicajjal az oviba!” című programunkat ismertettük meg a környék óvodáival. Horváth Istvánné Erika képes beszámolója nagy sikert aratott a kolléganők körében, nagy tapssal jutalmazták.  A nap fénypontja volt, amikor a Béke úti óvodából a Susu kisvonattal vittek át bennünket az Arany János utcai óvodába, hogy megismerhessük az ott folyó munkát, megnézzük csoportszobáikat, szép kiskertjüket. Nagy élményekkel és sok tapasztalattal tértünk haza.

Óvodai Hírek - április Óvodai Hírek - április
Óvodai Hírek - április Óvodai Hírek - április 

Óvodai Hírek - április

Megszakítás