Oldal kiválasztása

Vegyszeres gyomirtást végez a MÁV a vasúti sínek mentén

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a MÁV Zrt. Pályavasúti Területi Igazgatóság Szeged által kezelt közforgalmú vasútvonalakon és a kapcsolódó ipar, valamint vontató vágányokon, illetve rakodó területeken és telephelyeken vegyszeres gyomirtást végeztet a csatolt ütemezés szerint a 43/2010. (IV.23) FVM rendelet alapján, amely Lakitelek bel és külterületét is érinti.

A „43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet a növényvédelmi tevékenységről” szóló jogszabály 6.§-a a 84/2015. (XII.17.) FM rendelet értelmében 2016.01.01. hatállyal az alábbival egészült ki:

„(5) Növényvédő szer lakott terület közvetlen szomszédságában, nem kézi erővel hajtott géppel történő kijuttatásáról az érintett területtel határos ingatlanon tartózkodókat a kezelés megkezdése előtt tájékoztatni kell.”

A vegyszeres kezelés várható időpontja:
2022. július 28., csütörtök(Kiskinfélegyháza-Lakitelek-Kunszentmárton, Kecskemét-Lakitelek-Tiszajenő-Vezseny útvonalakon)

2022. október 27., csütörtök(Kiskinfélegyháza-Lakitelek-Kunszentmárton, Kecskemét-Lakitelek-Tiszajenő-Vezseny útvonalakon)

Lakitelek területén a várható vegyszeres kezelés időpontja:

2021. augusztus 2., szerda (I., IV., V., VI. vágány, VII. csonka vágány)

Megszakítás