Oldal kiválasztása

utcaavató FALUNAP 2022 final

Kedves Lakitelekiek!


Mint azt bizonyára mindannyian tudják, tapasztalták, településünkön számos, régóta várt fejlesztés, útfelújítás valósult meg. Az Árpád utcán, a Május 1. utcán, a Béke utcán és a Széchenyi körút teljes hosszában megújult aszfalton utazhatunk. A fejlesztések nagy mérföldkövet jelentenek Lakitelek életében, ezt pedig szeretnénk méltó módon megünnepelni.

A jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzetben ugyanakkor a költséghatékonyságra is figyelemmel kell lennünk, hogy a várható szűkebb esztendőkben is egyensúlyban maradjunk. Ennek fényében döntöttünk úgy, hogy idén szeptemberben az Utcaavató Ünnepséget és a Falunapot egy időpontban tartjuk meg, így két kisebb, időpontban közeli rendezvény helyett egy nagyobbat szervezünk. Így egyszerre tudunk felelősen gazdálkodni és méltó módon ünnepelni is.
Szeretettel várunk tehát mindenkit az Utcaavató Falunapon, 2022. szeptember 10-én több helyszínen. A reggelt a Tűzoltózenekar zenés ébresztője indítja 9 órától a falu utcáin, ezután következik a négy ünnepélyes átadó, négy különböző helyszínen. A szalagátvágás mellett mindenhol lesz galambröptetés, süteménysütő verseny, aszfaltrajzverseny és sportjáték is.

A délutáni program a Templomparkban és a Bacchus borozó előtti téren veszi kezdetét. A sportjátékok mellett lesz játszóház, helyi termékek vására, kézműveskedés és vetélkedő is. Fellép többek között a Lakiteleki Mazsorett Csoport, a Kösöntyű Néptánccsoport, az Ifjúsági Néptánccsoport, a Dudorások citerazenekar és a Szikra kórus is.

Este hattól Fehérváry Lilla és a Masoko zenekar varázsol interaktív gyermektáncházat a kisebbeknek, a vetélkedők eredményhirdetését pedig a Langaléta Garabonciások gólyalábas utcaszínháza követi. Nyolctól a koncerteké lesz a főszerep: Palcsó Tamás mellett a V-Tech könnyűzenei együttes lép fel a Bacchus előtt, utánuk pedig retro disco veszi kezdetét a Bacchus udvarában Dj Vincze Joe jóvoltából.

A programokon való részvétel ingyenes! Mindenkit nagy szeretettel várunk, ünnepeljük együtt Lakiteleket!

 

Megszakítás