Oldal kiválasztása

esku 01

Július 12-én, kedden újabb honfitársunk tett ünnepélyes állampolgársági esküt a Polgármesteri Hivatalban, és vált ezzel teljes értékű magyar állampolgárrá.

Az állampolgársági eskütétel életre szóló élmény azoknak, akik évek óta várnak arra, hogy ne csak a szívükben, hanem a papírjaik alapján is elmondhassák magukról, hogy magyar állampolgárok, ezért a hétköznapokban is mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezen alkalmat minél ünnepélyesebb keretek közt tudják átélni, mondta el Zobokiné Kiss Anita polgármester asszony. Hozzátette, a polgármesteri munka egyik legszebb része ez, bár korábban anyakönyvvezetőként is részese lehetett ezen folyamatnak, azonban a törvény értelmében magyar állampolgárrá csak akkor válhat egy személy, ha a település polgármestere előtt esküt tesz, mely egy nagyon érzelmes pillanat.

Az eskütétel a Himnusz eléneklésével kezdődött, majd az ünnepélyes eskü szövege következett, ezt követően polgármester asszony néhány kedves gondolattal köszöntötte a legújabb állampolgárt, majd átadta az esküokmányt, valamint az önkormányzat nevében egy nagy csokor virággal köszöntötte az ünnepélyes eskütevőt.

Kívánunk sok erőt, kitartást, dolgos hétköznapokat és sok ünnepnappal és boldogsággal járó magánéletet!

 

esku

Megszakítás