Oldal kiválasztása

A Lakitelek Önkéntes Tűzoltó Egyesület kezdeményezésére rézfúvós zenekar szervezése kezdődött Lakiteleken. A Tűzoltó Egyesület kezdeményezéséhez csatlakozott a lakiteleki Eötvös Iskola is, melyben sok éve zajlik alapfokú művészeti oktatás. Az újonnan alakuló zenekar hiánypóló lehet a térségben, ugyanis a Tisza mentén jelenleg nincs se fúvós, se tűzoltó zenekar. Madari Andor, a Tűzoltó Egyesület elnöke elmondta: fontos az egyesületnek a kultúra és a hagyományápolás, reményeik szerint az új zenekar nem csak a környéken, de a megyében is ismert lesz majd.

Tűzoltó zenekart szerveznek Lakiteleken

Olajos Istvántól, az Eötvös Iskola igazgatójától megtudtuk: az iskola örömmel bővíti az 1999 óta tartó zeneoktatási lehetőségeket a rézfúvós tanszak tantárgyaival. Szeretné, ha minél több általános iskolás élne az új lehetőséggel. Nemcsak általános iskolások, hanem középiskolások is jelentkezhetnek a tanszakra. Nemcsak a lakitelekieket, a környékbeli fiatalokat is szívesen látják a zeneiskolában. A Tűzoltó Egyesület ösztönzi is a helyi fiatalokat: a rézfúvós tanszakra beiratkozó gyermekek zeneiskolai tandíjának felét az első félévben az egyesület fizeti, a második félévben pedig szorgalmuk, eredményük alapján a támogatás  mértéke akár növekedhet is.

Tűzoltó zenekart szerveznek Lakiteleken

Szőke Ferenc, a szerveződő zenekar vezetője szerint a zenekar a két fő célcsoportja a zeneiskolában tanuló gyermekek lesznek, illetve azon felnőttek, akik korábban már tanultak zenét. A szerveződő zenekarba már most többen jelentkeztek Lakitelekről, Tiszakécskéről, de még szolnokiak is vannak a zenekarban. A zenekarról érdeklődni, valamint abba jelentkezni a lakiteleki Eötvös Iskolában vagy a lakiteleki Tűzoltó Egyesületnél lehet.

Tűzoltó zenekart szerveznek Lakiteleken

A zenekar alakulásáról szóló videó elérhető a YouTube-on vagy ide kattintva:

Megszakítás