Oldal kiválasztása

 Levai jatszoter 10

 

A tegnapi napon megérkeztek, és elhelyezésre kerültek az új játszóelemek a Lévai iskola játszóudvarán, így lassan minden készen áll az október 2-ai hivatalos átadásra.

További fényképek

Az első tervek még arról szóltak, hogy az iskola melletti önkormányzati területen kerül kialakításra egy játszótér, mely délutánonként mindenki számára nyitva áll, azonban a telekhatárok rendezése és a telekalakítás olyan jelentős plusz költséget jelentett volna, mely ellehetetlenítette volna a beruházást. Ezért polgármester asszony felkereste a KLIK vezetőjét, és felvázolta a játszóudvar felújításának a terveit, melyek a Szülő Munkaközösség, a Lakiteleki Iskoláért Alapítvány, és az önkormányzat közösen, egyetértésben dolgozott ki.

A KLIK vezetője megadta a szükséges engedélyt, ezt követően kezdődhetett a tényleges munka, mely során látszott, hogy az érintettek egy célért, közösen, teljes harmóniában képesek dolgozni. Az udvar fái teljes fiatalításon, felnyesésen estek át, megvalósult a tereprendezés, automata locsoló-berendezés került telepítésre, eltávolították a régi játszóelemeket, és a tuskókat. A Szülő Munkaközösség tagjai, lelkes gyermekek és a településüzemeltetési csoport munkatársai elvégezték a fűmag elvetése előtt szükséges utolsó munkálatokat. A fű azóta szépen megerősödött, és az első nyíráson is átesik a pénteki napon. Szerdán megérkeztek az új játszóelemek is, melyeket a szakemberek elhelyeztek az előre, közösen kijelölt területre.

A képviselő-testület továbbra is folyamatosan vizsgálja annak lehetőségét, hogyan lehetne a gyermekek mindennapjait kényelmesebbé, és szebbé tenni. Továbbra is problémát jelent, hogy a gyermekeknek télen-nyáron, esőben, latyakban és forróságban meg kell tenni az Eötvös Iskola és a Lévai iskola közötti távolságot, hisz az ebédeltetésre csak a Lévai iskolában van jelenleg lehetőség. Emellett vizsgálják annak lehetőségét is, hogy az iskolák játszótereit hogyan lehetne még tovább fejleszteni, hogy a gyermekek a tanórák közötti szünetekben még jobban érezzék magukat.

A felújított játszóudvar hivatalos átadása október 2-án, 14 órakor lesz, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Megszakítás