Oldal kiválasztása
 

Toros fesztivál polgármesteri látogatással

Első alkalommal rendezték meg a toros ételek fesztiválját Kiskunfélegyházán. A rendezvényre a határon túlról is érkeztek csapatok.

 

A hideg idő sem vette kedvét azoknak, akik jelentkeztek a fesztiválra. A disznótoros ételek sokaságát vonultatták fel, a levestől a pörköltig, a káposztás ételektől a hurka kolbászig. A rendezvényre ellátogatott Zobokiné Kiss Anita polgármester is, aki Tornyi Gyula és felesége társaságában nézte végig, hogyan sütnek, főznek a szakácsok. Több ételt megkóstoltak, köztük különlegességeket is. Ilyen volt a gombáskolbász, a szilvalekváros töltött káposzta, vagy a sápadtbab. A polgármester több jeles szakáccsal is megismerkedett, akikkel beszélgetett arról, hogy Lakitelek is szeretne rendezni, az elkövetkezendő időben, gasztronómiai eseményt.

A fesztivállátogatásnak másik célja az volt, hogy ráhangolódjanak a mezőgecsei böllérfesztiválra, amit a hétvégén rendeznek. Ez lesz már a negyedik alkalom, amikor Lakitelek önkormányzata is képviselteti magát a kárpátaljai gasztronómiai eseményen, amely Ukrajna második legnagyobb ilyen irányú rendezvénye. A fesztiválon tizenkét fős csapattal fog részt venni településünk.

Képek:

Toros fesztivál polgármesteri látogatással   Toros fesztivál polgármesteri látogatással   Toros fesztivál polgármesteri látogatással

Toros fesztivál polgármesteri látogatással   Toros fesztivál polgármesteri látogatással   Toros fesztivál polgármesteri látogatással

Toros fesztivál polgármesteri látogatással

 

 

Megszakítás