Oldal kiválasztása

Tájékoztató üdülőtulajonosoknak a szemszállítással kapcsolatbanTisztelt Lakosság! Tisztelt Üdülőtulajdonosok!

Felhívjuk figyelmüket az önkormányzati rendeletben meghatározott települési szilárdhulladék gyűjtésével és elszállításával kapcsolatos alábbi teendőikre:

További információért kattintson a Bővebben gombra!


1./ Települési szilárdhulladék szállítás rendje:

  • Minden hétfőn az üdülőterület  magáningatlanai, illetve a területen lévő vállalkozók.
  • Minden csütörtökön a település belterületének Autóscsárda víztorony vonalától 44-es út irányába eső része,
  • Minden pénteken a település előző pontban nem érintett része, valamint a külterület összes ingatlana.

2./ A települési szilárd hulladék kihelyezése a rendelet szerinti edényzetben a meghatározott helyeken minimum 110 literes műanyag edényzetben, vagy a kijelölt közszolgáltató logózott zsákjában.  
Itt hívjuk fel a figyelmüket, hogy a műanyag edényzet tetejének csukott állapotban, a zsáknak bekötött állapotban kell a közterületen lennie az elszállítás idején.
A kihelyezés ideje: a szállítást megelőző nap 16,00 órától a szállítás napja 6,00 h-ig.
Felhívjuk a figyelmüket, hogy abban az esetben ha a kukában nem fér el a heti szemét, a szolgáltatást igénybe vevő köteles logózott közszolgáltatói zsákban elhelyezni a plusz mennyiséget. A zsákot a Laki-Gazda Kft irodájában lehet megvásárolni (Lakitelek, Széchenyi krt. 48.) munkanapokon 6,00 h-tól 14,30 h –ig.
A rendelet által kizárólagosan zsákos szemétszállításra kötelezett ingatlantulajdonosok (üdülőtulajdonosok, illetve külterületi tanyás ingatlanok)  az ingyenesen átvehető zsákot  (26 db vagy 52 db) átvehetik a Laki-Gazda Kft irodájában  (Lakitelek, Széchenyi krt. 48.) munkanapokon 6,00 h-tól 14,30 h –ig, illetve a Kalandpark pénztárában hétvégi nyitvatartási idő alatt  10,00 h és 17,00 h. közötti időszakban.

3./ Lomtalanítás:
Az önkormányzati rendelet értelmében minden évben minden ingatlan egy alkalommal igényelheti a nagydarabos kommunális hulladék elszállítását.
Ennek módja: munkaidőben 6,00 h és 14,30 h között a Laki-Gazda Kft irodáját fel kell hívni (76/449-987) és ott egyeztetni kell  a megrendelő címét, a várható mennyiséget és ennek ismeretében az ügyintéző meg fogja határozni, hogy a szemétszállítási napok közül melyik nap lesz a szállítás.
Kis mennyiség esetén kérjük, hogy egymás melletti szomszédok lehetőleg fogjanak össze.

Megszakítás