Oldal kiválasztása

vakcina

 

Tisztelt Lakitelekiek!

A Kormány 599/2021. (X. 28.) rendeletében „a koronavírus elleni védőoltásnak az állami és önkormányzati intézményeknél foglalkoztatottak által történő kötelező igénybevételéről”

1. §. (2) … az önkormányzati fenntartású intézmények esetében [ideértve az (1) bekezdés j) pontja szerinti szervet is] a fenntartó önkormányzat szerinti település vagy kerület polgármestere, … dönt az e rendeletben foglaltak alkalmazásának elrendeléséről.

 

A Kormányrendelet értelmezését követően, egyeztetve intézményeink vezetőivel, egyetértve a testület 166/2021. (XI. 18.) határozatában foglalt javaslatával azt a döntést hoztam, hogy nem teszem kötelezővé az önkormányzati, hivatali munkatársak, önkormányzati intézmények, önkormányzati cégek dolgozói számára a védőoltás felvételét.

Figyelemmel arra, hogy a koronavírus járvány jelenleg is itt van a környezetünkben, sajnos növekedik a fertőzöttek száma, kérem minden munkatársunkat, minden Lakitelekit, hogy tegyenek meg minden óvintézkedést annak érdekében, hogy a lehető legkevesebben betegedjenek meg a COVID19 vírusfertőzés miatt!

A koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen továbbra is az oltás adja a legbiztosabb védelmet, ez a leghatékonyabb módja a megelőzésnek. A Magyarországon alkalmazott vakcinák hatékonyak és biztonságosak, csak az oltások segíthetnek abban, hogy az újabb, erős járványhullámokat hullámokat elkerüljük. Az oltásra való regisztráció folyamatos a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon, és az időpontfoglaló is elérhető a https://www.eeszt.gov.hu honlapon keresztül.

Amint tudják, a koronavírus (az influenzához hasonlóan) cseppfertőzéssel terjed, vagyis az orrból vagy szájból származó apró cseppeken keresztül terjed emberről emberre. A vírus te-hát köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel kerül a környezetbe. Tehát azzal fertőződhet meg valaki, hogy a cseppekkel szennyezett tárgyakhoz vagy felületekhez ér, majd a szeméhez, orrához vagy szájához nyúl.

A megelőzéshez a legfontosabb óvintézkedések
Néhány egyszerű szabály betartásával jelentősen csökkentheti az esélyét annak, hogy elkapja a fertőzést.
• Alaposan és gyakran mosson kezet! Lehetőleg szappanos vízzel vagy legalább 60% alkoholtartalmú kézfertőtlenítővel tisztítsa meg a kezét! Ügyeljen a körmei alatti, és az ujjai közötti területekre is!
• Amennyiben a koronavírus-fertőzés tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe, maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát!
• Szellőztessen gyakran! Ez vonatkozik az otthonra, az irodákra, minden zárt térre.
• Köhögéskor és tüsszentéskor takarja el az orrát és száját zsebkendővel, utána dobja ki a zsebkendőt és mosson kezet!
• Lázas beteggel lehetőség szerint kerülje az érintkezés minden formáját!
• Fordítson fokozott figyelmet immunrendszere erősítésére, pl. fogyasszon elegendő vitamint!
Mindenkinek jó egészséget, felelős gondolkodást kívánok! Vigyázzunk egymásra!

Lakitelek, 2021. 11. 24.

Tisztelettel: Madari Róbert polgármester sk.

Megszakítás