Oldal kiválasztása

Lakiteleki Torna Egylet

Jó hírekkel tért haza a serdülő csapatok 2009-2010-es idény sorsolását véglegesítő értekezletről Rózsa József az utánpótlás együttes edzője. A fiatalok számára minden bizonnyal megnyugtató, hogy immár tény: szeptember ötödikén-hatodikán indul a bajnokság. A legjobb hír pedig az, hogy feloldották azokat a korosztályos korlátokat, amelyekkel kapcsolatban korábban a lakiteleki egyesület még az MLSZ-ig is elment, annyira érthetetlennek, méltatlannak találta. A kis települések utánpótlás nevelését ugyanis korábban majdhogynem ellehetetlenítették azzal, hogy olyan szoros korosztályi kategóriákat fogalmaztak meg, amelyekben alig, vagy mint történt is, egyáltalán nem lehetett megfelelő számú fiatalt találni. Ennek egyelőre vége, és ez komoly megnyugvást jelent nemcsak a lakiteleki, hanem a térség több településének utánpótlás nevelésében is.

Egy ellenfél a pályaválasztási jog felcserélését kérte, és ennek következtében az őszi első három mérkőzését idegenben játssza a lakiteleki csapat. Szerencsére nem túl távoli helyszíneken, így az érdeklődők könnyebben rászánhatják magukat, hogy megnézzék, hogyan „bontogatják szárnyaikat” fiataljaink. A mérkőzések kezdési időpontja 10 óra. A sorsolás szerinti menetrend:

09.06. Kiskunfélegyházi HTK II. – Lakitelek
09.13. Kiskunfélegyházi HTK I. –  Lakitelek
09.19. KLC-Ladánybene –Lakitelek
09.26. Lakitelek – Kerekegyháza
10.03. Helvécia – Lakitelek
10.10. Lakitelek – Ballószög
10.17. Tiszaalpár – Lakitelek
10.24. Lakitelek – Orgovány
10.28. Miklósi GYSE – Lakitelek
10.31. Lakitelek – Lajosmizse
11.07. Tiszakécske – Lakitelek
11.14. Jászszentlászló – Lakitelek
11.21. Lakitelek – Kunszállás

Mint a felsorolásból látszik viszonylag népes a mezőny. Volt már, hogy tizenkét csapat vetélkedett, számuk ebben az idényben kettővel nagyobb. Ezért van az is, hogy egy hétközi forduló beiktatása ellenére is november huszonegyedikéig elhúzódik az őszi szezon.

A lakiteleki fiatalok szűk másfél héttel a rajt előtt augusztus 27-ikén lejátszották első edzőmérkőzésüket. A tiszaalpári csapatot fogadták, és le is győzték 4:1 arányban. Időnként jó volt látni, milyen ügyesen, „passzosan” játszottak; persze még gyakran előfordult az is, hogy társak nélkül próbálták megoldani a helyzetet, főleg a támadásokat. A hosszú labdacipelés végén az egyéni megoldások szinte törvényszerűen elkapkodott, vagy éppen erőtlen megoldásokhoz vezettek. A játék ezzel együtt is nagyon biztató volt. A tapasztalatok minden bizonnyal arra biztatják a fiúkat, hogy a társas játékra törekedjenek, hiszen a jó befejezésre a közösen kialakított, tisztára játszott helyzet a legfőbb garancia. Az együttes minden tagjának jók az adottságaik, a jól szervezett, fegyelmezett csapatjátékra kivétel nélkül alkalmasak. Sok szép sikert érhetnek el majd a bajnokságban is.

Megszakítás