Oldal kiválasztása

Lakiteleki Torna Egylet

Egy szakmailag nagyon tudatos utánpótlás neveléssel foglalkozó egyesület fiatalabb, kisebb serdülő csapatával szemben nem illik a sikert túlhangsúlyozni – nem is erről van szó. A lakiteleki fiatalok számára azonban fontos volt, hogy sikerrel vegyék az első akadályt. Az előjelek ráadásul nem voltak a legkedvezőbbek. Nagyon sokan maradtak ugyanis távol a vasárnap délelőtti gyülekezőtől. Az indulásnál még úgy tűnhetett, hogy egy csere lehetősége lesz a csapat edzőjének, Rózsa Józsefnek, utóbb aztán kiderült, hogy a kezdő tizenegynek kell végigjátszania a mérkőzést. Még ez is csak úgy történhetett, hogy edzője kérésére a csapat egyik kapusa is kénytelen volt a mezőnyben játszani. Ilyen helyzetben nem csoda, hogy volt olyan, akit a csapattársak kétségbeesetten megpróbáltak még az indulás előtt felkeresni, de sehol nem találták, és még telefonon sem tudták elérni.

Bár a legalacsonyabb, tizenegy-tizenkét éves korosztály alkotta a hazaiak csapatát, ügyesen játszottak, igazi csapatmunkát végeztek és még kétgólos előnyre is szert tettek. Az első félidőben csak egyenlíteni sikerült.

A második félidőben már jobban kiütközött a lakiteleki serdülők fizikai fölénye. Pontosabban a játékrész eredményében sokkal inkább meglátszott az erő fölény. Merthogy helyzetek az első félidőben is megvoltak, akkor azonban a gólra váltás csak kisebb arányban sikerült.

Hozzá kell tenni, hogy minden lakiteleki játékos kitett magáért. Néha ugyan akkor is a partvonalon túlra került a labda, ha meg lehetett volna játszani is, összességében dicséret illet mindenkit. Igyekeztek passzosan, csapatként játszani. Mindössze a játék, az összeszokottság hiányának voltak érezhetőek a jelei. Ez azonban előfordul a legnagyobb sztárokat felvonultató együttesekben is.

A mérkőzés főszereplői (zárójelben a találatok száma): Lovas Tamás, Tombácz Barnabás, Szabó Bence, Varga Dániel, Kalócz Gábor, Sallai András (1), Tasi László (5), Madari Márton, Kálmán Dávid, Géró Roland, Rózsa Máté.

Megszakítás