Oldal kiválasztása

RENDKÍVÜLI ÉRTESÍTÉS!! - Elmarad a március 15-i községi megemlékezés

 

TÁJÉKOZTATOM A TISZTELT LAKOSSÁGOT, HOGY A KIALAKULT JÁRVÁNYÜGYI HELYZET MIATT LAKITELEKEN IS ELMARAD A MÁRCIUS 15-I KÖZSÉGI MEGEMLÉKEZÉS.

Az önkormányzat ugyan nem lát el járványügyi feladatokat, ettől függetlenül a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében az elővigyázatossági intézkedéseket folyamatosan megtesszük.

A március 15-i hivatalos települési ünnepséget az önkormányzat fenti okok miatt nem tartja meg, azonban az ünnepi beszéd szövege megtekinthető lesz Lakitelek hivatalos honlapján és a közösségi média felületein. Természetesen, aki az emlékezés koszorúit el szeretné helyezni a Templomparkban a 48-as kopjafánál, azt szabadon, tetszőleges időpontban megteheti.

Településünkön minden évben a március 15-i ünnepség keretében adjuk át az elismerő díjakat, azonban a vonatkozó önkormányzati rendeletünk lehetővé teszi, hogy rendkívüli esetben arra más alkalommal kerüljön sor a díjak átadására. A jelenlegi egészségügyi helyzet függvényében keressük azt az alkalmat, amikor a hagyományainknak megfelelő körülmények között, nagy nyilvánosság mellett tudjuk elismerésünket kifejezni közösségünk díjra jelölt tagjai számára.

Megelőzési céllal intézményeinket a kézfertőtlenítő készülékekkel látjuk el úgy, hogy azok közvetlenül a bejáratoknál elérhetők legyenek.

  • Felhívom a lakosság figyelmét, hogy a Gondozási Központ lakói sem látogathatók.
  • Javaslom, hogy a különböző egyéb rendezvények megtartását a szervezők vegyék fontolóra.
  • Javaslom, hogy a háziorvosi rendelőkben mindenki csak annyit tartózkodjon, amennyit feltétlenül kell, ezzel is csökkentve az esetleges megbetegedés kockázatát.
  • Javaslom, hogy a külföldről hazaérkezők vegyék fontolóra a 2 hetes önkéntes karanténba vonulást.
  • Kérem, hogy a szakmai ajánlásokat kísérjék figyelemmel és tartsák be.
  • Kérem, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel az alábbi linket: https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus

Kérem a tisztelt lakosokat, hogy szeretteik, munkatársaik, közösségünk egészsége érdekében gondolkodjanak felelősen, előzzék meg, hogy megfertőződjenek, másokat megfertőzzenek!

 

Tisztelettel:

Madari Róbert
polgármester

Megszakítás