Oldal kiválasztása


Ovizsaruk, polgárőrök  | Erdősné Ladányi Boglárka, óvónő


Március 2-án délelőtt tartottuk a régi óvodában az Ovizsaru program 3. foglalkozását nagycsoportosainknak, melynek egyik témája az egyedül otthon lévő gyermek volt.
A Romhányi Olga óvónő a Környezeti munkacsoport tagja erre az alkalomra vendégül hívta  Török Nándor polgárőrt,  aki a Polgárőrség működéséről mesélt a gyerekeknek. Vetítéssel egybekötött vidám beszélgetés közben mutatta meg a polgárőrök egyenruháit, melyet a foglalkozás végén fel is próbálhattak az érdeklődő gyerekek.
Az együtt töltött idő végére a gyerekek megtanulták mi a különbség a rendőr és a polgárőr között, miben különböznek és miben hasonlítanak gépjárműveik. Az udvaron nemcsak megnézhették, de bele is ülhettek  a polgárőrök autójába a kíváncsi gyerekek.
Minden foglalkozás alkalmával elismételjük a segélyhívó számokat és a segítségkérés módját, így veszély esetén bízhatunk gyermekeink segítségében. A tanév végéig még sok balesetvédelmi információval gazdagodnak nagycsoportosaink, így remélhetőleg sok képzett kis ovizsaru indul majd a nyári szünetre!

A képeket megnézheti ide kattintva!

Óvodai hírek - 2009 szeptemberÓvodai hírek - 2009 szeptemberÓvodai hírek - 2009 szeptemberrciusÓvodai hírek - 2009  szeptember

Megszakítás